Beste trekkingstokken voor de echte wandelaar

Het kiezen van de beste trekkingstokken is niet heel eenvoudig. Je wilt er graag een aantal jaren plezier van hebben en niet halverwege je wandeling met een minder moeten doen omdat hij stuk gegaan is. 

Zelf hebben we voor een goede budget optie gekozen om te beginnen met het wandelen met trekkingstokken. Hier hebben we al veel plezier van gehad en we hebben er duidelijk de voordelen van gezien. 

Beste Trekkingstokken van 2021 op de Assos-Troy route
Trekkingstokken op de Troy-Assos route

Wil je meer weten over trekkingstokken, het hoe, wat en waarom van trekkingstokken? Bekijk onze complete gids in ons speciale artikel hier

We hebben in die handleiding de 4 beste trekkingstok in zijn categorie genoemd, maar omdat we allemaal graag producten willen vergelijken hebben we hieronder in elke categorie een aantal opties gezet die wij kunnen aanraden en wat niet geheel onbelangrijk is, die ook in Nederland beschikbaar zijn. 

De categorieën die we hebben uitgezocht:

Beste Budget trekkingstokken

Begin je net met wandelen, of weet je niet zeker of je wel voordeel hebt van het wandelen met trekkingstokken, kies dan voor een van de goedkopere Budget trekkingstokken in de lijst. 

Dit wil niet perse zeggen dat deze minder goed zijn, vaak zijn ze iets zwaarder of hebben ze niet de comfortabele details die de duurdere merken wel hebben. 

Desalniettemin kun je veel plezier hebben aan een van de beste budget trekkingstokken. We hebben de beste budget trekkingstokken onderzocht die in Nederland beschikbaar zijn en hebben de volgende stokken gekozen als goede beschikbare opties. 

Trekology Trek-Z – Beste budget optie

Specificaties

 • Gewicht: 330gr
  • Materiaal: Aluminium
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 110-130cm
  • Opberglengte: 38cm
  • Greep: Kurk

Beter dan verwacht!

DIt is meteen de goedkoopste set, maar wel een waar je op kunt vertrouwen. Voor ons waren deze trekkingstokken beter dan verwacht. De kurken greep voelt prettig aan en de stokken kun je eenvoudig uitvouwen om mee te gaan lopen. 

Tijdens onze wandelingen voelden de stokken degelijk aan en zelfs als er wat kracht op kwam te staan omdat de stok ergens tussen kwam, was hij sterk genoeg om niet direct te breken. 

Makkelijk in te stellen

De polsband is makkelijk in te stellen en is groot genoeg voor de meeste polsen. Ook het lock-systeem om de hoogte vast te stellen is makkelijk te gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je het schroefje aandraait voordat je hem vastklikt, anders kan het zijn dat hij makkelijk in hoogte verschuift. 

Bestel je Trekology Trek-Z trekkingstokken op:

Leki Voyager Wandelstokken – Betrouwbaar merk

Specificaties

 • Gewicht: 276gr
  • Materiaal: Aluminium
  • Type: Telescopisch
  • Lengte: 65-145cm
  • Opberglengte: 65cm
  • Greep: EVA-schuim

Leki is het bekendste merk als het gaat om trekkingstokken. Deze budget optie is een goede optie als je voor kwaliteit wilt gaan zonder daarvoor te diep in je buidel te hoeven tasten. Leki staat bekend om zijn goede kwaliteit wandelstokken. Zowel voor de backpacker als de Nordic Walker. 

Deze set stokken is een no-nonsense stok die doet waar hij voor gemaakt is. Degelijk, sterk en makkelijk in en uit te schuiven. 

Superlock systeem

Deze stokken hebben, in tegenstelling tot vele anderen in de lijst, geen sluiting aan de buitenzijde van de stokken, maar een draaimechanisme aan de binnenzijde van de stokken. De sluiting werkt door de dikkere buis rechtsom te draaien terwijl je het uitstekende gedeelte vasthoud.

Soms wil het wel eens zo zijn dat het na verloop van tijd lijkt alsof hij niet meer vastgezet kan worden. Dit kan eenvoudig verholpen worden door hem even schoon te maken. Bekijk hier hoe je dat kunt doen

Het nadeel van dit systeem is dat hij iets minder strak vast zit en er dus iets minder op geleund kan worden, anders zou je de hoogte ongewild kunnen verstellen. Natuurlijk is dit eenvoudig weer terug te zetten als dit gebeurd en moet geen onoverkomelijk probleem zijn. 

Heb je weinig of geen kracht in je handen dan kan dit lastig zijn om deze vast te zetten en is het misschien verstandig om een setje stokken met een ander systeem te kiezen.

Bestel je Leki Voyager Wandelstokken op:

EasyTrek® Trekking Poles – Goede prijs/kwaliteit verhouding

Specificaties

 • Gewicht: 285gr
  • Materiaal: Aluminium
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 110-135cm
  • Opberglengte: 35cm
  • Greep: Kurk

De EasyTrek wandelstokken zijn een degelijke budget keuze als je op zoek bent naar een compleet setje trekkingstokken voor je volgende avontuur. 

De trekkingstokken zijn makkelijk op de juiste lengte in te stellen en aan te passen voor elke wandeling. Wil je weten wat de juiste lengte voor je trekkingstokken moet zijn? Bekijk onze trekkingstokken gids hier

Aluminium stokken

De stokken zijn van 7075 Vliegtuig Aluminium gemaakt wat bespaart in gewicht, maar tegelijk sterk genoeg is om tegen een stootje te kunnen. Stokken gemaakt van 7075 Aluminium zijn vaak zelfs sterker dan stokken gemaakt van carbon. 

7075 Aluminium is een aluminium legering met zink. Dit zorgt ervoor dat het materiaal sterker is en metaalmoeheid minder snel toeslaat. Ook zorgt deze mix ervoor dat hij minder snel corrodeert. 

Wordt dit je eerste trekkingstokkenset of ben je iemand die vaak tijdens de wandeling op de stokken leunt, dan is het verstandig om voor aluminium stokken te gaan en niet voor carbon. 

Complete set 

De trekkingstokken zijn zeer compleet, niet alleen de stokken zelf met de kurken grepen en prettig zittende polsbandjes, maar ook de extra schotels die je erbij krijgt helpen om de stokken te kunnen gebruiken wat de ondergrond van de wandelroute ook maar is. 

Er worden doppen meegeleverd die je bagage beschermen mocht je ze in je koffer of rugzak opbergen om te reizen. De punten kunnen erg scherp worden na gebruik, daarom is het verstandig om de doppen op de punten te plaatsen als je ze opbergt in je koffer of rugzak. 

Ook krijg je er een handige opbergtas bij voor extra gemak en bescherming van je overige spullen. Met een opgevouwen lengte van slechts 35cm is dit een van de stokken die je het kleinst kunt opvouwen.

Bestel je EasyTrek trekkingstokken op:

Achort – Goedkoopste optie

Specificaties

 • Gewicht: 275gr
  • Materiaal: Aluminium
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 110-125cm
  • Opberglengte: 35cm
  • Greep: EVA-schuim

Wil je proberen of het wandelen met stokken wel iets voor jou is? Dan is deze set een goed begin. Dit is de goedkoopste opvouwbare trekkingstokken optie in de lijst. Maar dat wil niet meteen zeggen dat je hier niet een aantal jaren plezier van kan hebben. 

De set is erg compleet met meerdere schotels voor verschillende ondergronden en doppen voor het wandelen over asfaltwegen. Er zitten zelfs een paar schoentjes bij om met de stokken te kunnen Nordic Walken.

Het setje trekkingstokken dat wij als eerste hebben aangeschaft lijkt zeer veel op deze set. Zelf hebben we veel plezier van de trekkingstokkenset en doet hij niet veel onder voor de duurdere opties in de lijst. 

Greep

Ondanks dat wij persoonlijk meer van een kurk greep houden tijdens het wandelen, is deze EVA-schuim greep ook niet vervelend om mee te wandelen in warme weersomstandigheden. Je houdt goede grip op de stokken en wij hebben met de EVA-schuim grepen geen last van blaren gehad. 

Deze stokken hebben geen verlengde greep, je zult dus sneller je stokken even moeten aanpassen als je gaat klimmen of dalen tijdens je wandeling zodat je volledig van de greep gebruik kunt maken. 

Goede houding 

De stokken helpen echt bij het houden van de juiste houding tijdens het wandelen. Met een rugzak van ongeveer 12-15kg merken we zelf echt een duidelijk verschil of we met of zonder wandelstokken lopen. 

De stokken hielpen om een goede ballans en houding te hebben tijdens het wandelen met een rugzak, of we nu afdaalden of aan het klimmen waren. Door het gebruik van deze stokken merkten we dat we minder energie gebruikten en dus meer van de wandeling konden genieten.

Bestel je ALPIDEX trekkingstokken op:

Beste lichtgewicht Carbon trekkingstokken

Wil je echt elk grammetje besparen op je uitrusting, dan zul je moeten kijken naar de Carbon trekkingstokken hieronder. Carbon trekkingstokken zijn iets minder sterk dan aluminium stokken, maar daarentegen wel lichter. 

Zijn gewicht en comfort de belangrijkste eigenschappen voor je keus van trekkingstokken dan zijn de onderstaande trekkingstokken goede opties om te overwegen. 

Carbon trekkingstokken kun je krijgen in zowel opvouwbare als telescopische optie. Dit is een persoonlijke keuze. De meeste Carbon trekkingstokken van bekende merken zijn over de €100, maar er zijn ook een aantal onbekende fabrikanten die stokken kunnen leveren voor de helft van het geld. 

ALPIDEX trekkingstokken – Goedkoopste Carbon optie

Specificaties

 • Gewicht: 193gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Telescopisch
  • Lengte: 62-135cm
  • Opberglengte: 62cm
  • Greep: EVA-schuim

Wil je niet te diep in de buidel tasten, maar wel een setje Carbon trekkingstokken aanschaffen? Dan is dit een goede optie. Ze zijn nog niet zo lang beschikbaar in Nederland en daarom nog niet heel bekend. 

Deze telescopische carbon stokken met lever-lock systeem zijn zeer degelijk. De ergonomische EVA-schuim grepen zijn zweetabsorberend en makkelijk schoon te maken. 

De lengte van deze stokken zijn makkelijk en traploos in te stellen tussen de 62 cm en 135 cm. Ook de polsband is makkelijk aan te passen naar je persoonlijke voorkeur. 

Het is een zeer complete set met extra schotels, voor zowel in de sneeuw als in de modder. Hij heeft ook rubberen dopjes om de punten te beschermen.

Bestel je ALPIDEX trekkingstokken op:

Leki ‎Carbon TA XTG – Combinatie Aluminium / Carbon

Specificaties

 • Gewicht: 215gr
  • Materiaal: Carbon/Aluminium
  • Type: Telescopisch
  • Lengte: 100-135cm
  • Opberglengte: 68cm
  • Greep: EVA-schuim

Een klein formaat met minimaal gewicht zijn de verkooppunten van deze set trekkingstokken. De telescopische stokken maken gebruik van een combinatie van aluminium en carbon buizen om de beste ratio sterkte/gewicht te krijgen.

Het bovenste gedeelte van de trekkingstok is gemaakt van aluminium en de onderste delen zijn van carbon om zo veel mogelijk gewicht te besparen. De lengte kun je makkelijk instellen met het Speed Lock 2 systeem. 

Verlengde greep

Een pluspunt van deze telescopische carbon trekkingstokken zijn ongetwijfeld de verlengde handgrepen op de stok. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk je stok iets lager kunt vastgrijpen tijdens het beklimmen van een heuvel of berg. 

Het EVA-schuim is zo vormgegeven dat hij lekker in de hand ligt en dat je geen last van zweethanden zult hebben. Ook de polsband is gemaakt van lichtgewicht ademend materiaal zodat deze prettig zit en je geen last van irritaties hebt bij warm weer. 

Bestel je Leki ‎Carbon TA XTG op:

LEKI Black Series MVC – Ultieme opvouwbare trekkingstokken

Specificaties

 • Gewicht: 215gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 110-130cm
  • Opberglengte: 40cm
  • Greep: EVA-schuim


De Leki Black Series MVC trekkingstokken zijn de ultieme opvouwbare carbon trekkingstokken van het moment. Gemaakt volledig van carbon met lichtgewicht accessoires, zoals een ademende polsband, thermo verlengde greep en het Speed Lock 2 systeem om eenvoudig de lengte aan te passen. 

Telescopische carbon trekkingstokken zijn vaak lichter in gewicht dan opvouwbare trekkingstokken. Toch heeft Leki het voor elkaar gekregen om een lichtgewicht carbon opvouwbare trekkingstok te maken die echt in de lichtgewicht categorie valt. 

Vooral dankzij het lichtgewicht Core Locking Device wordt dit lage gewicht behaald. Dit systeem maakt het ook zeer makkelijk om de stokken in elkaar te zetten en houdt de onderdelen bij elkaar wanneer deze opgevouwen is. 

Wat is het Speed Lock 2 systeem?

Om de lengte van de stokken te kunnen aanpassen is er een systeem bedacht waarmee je twee buizen op elkaar vast kunt klemmen. Deze schuiven over elkaar heen zodat je de stokken op verschillende lengtes kunt gebruiken. 

Wil je deze vervolgens vastzetten dan wordt er gebruik gemaakt van een klem met hendel. Bij de goedkopere modellen is dit vaak gemaakt van kunststof. Leki heeft dit systeem zo goed mogelijk proberen te verbeteren. 

Het Speed Lock 2 systeem is zeer verbeterd ten opzicht van het eerste systeem. Dit systeem is 30% kleiner, 25% lichter en heeft 20% meer klemvermogen. 

Nog een goede carbon trekkingstok optie is de Black Diamond Alpine FLZ, maar deze hebben we onder de categorie Beste opvouwbare trekkingstokken gezet als eerste keus.

Beste opvouwbare trekkingstokken

Wij zijn zelf een tijdje op zoek geweest naar de beste opvouwbare trekkingstokken voor onze avonturen. Het was lastig om een aantal goede opties te vinden. Maar we zijn blij dat de keuzenopties tegenwoordig wat ruimer zijn geworden. 

Opvouwbare trekkingstokken kun je krijgen in zowel de aluminium als de carbon uitvoering. Let op! De carbon uitvoeringen zijn vaak vele malen duurder. 

Onder de categorie Beste budget trekkingstokken vind je een tweetal sets trekkingstokken die een stuk goedkoper zijn. Ben je dus opzoek naar een setje budget opvouwbare trekkingstokken kijk dan even naar de bovenstaande opties.

Bestel je LEKI Black Series MVC op:

Black Diamond Alpine FLZ – Opvouwbaar en duurzaam

Specificaties

 • Gewicht: 276gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 105-125cm
  • Opberglengte: 37cm
  • Greep: Kurk

Black Diamond is een merk dat bekend staat om zijn producten voor de klimmer, skiër en overige bergsporten. Zeker een merk waar je naar kunt kijken als je opzoek bent naar een betrouwbare set trekkingstokken. 

Deze set is te bestellen in drie verschillende lengtes, elk is ongeveer 15 cm instelbaar, tussen minimale en maximale lengte. Let er dus wel op dat je de juiste lengte besteld zodat je hem kan instellen op de juiste lengte die je nodig hebt. 

Pluspunten

Het grootste pluspunt van deze stokken zijn het gemak waarmee je ze kan opvouwen en in elkaar kan zetten. Ook de zachte kurk grepen met de EVA-schuim verlenging is prettig om vast te houden tijdens het wandelen. 

De uiteinden van deze stok zijn flexibel, wat wil zeggen dat je stokken minder snel zullen breken of buigen als je ze per ongeluk in een spleet of gat in de weg zet. Doordat de uiteinden buigzaam zijn voorkom je een stok breuk tijdens je wandeling. 

Mochten je uiteinden verslijten dan kun je ze makkelijk vervangen op deze set trekkingstokken. Ook de carbide tips zijn los te vervangen, eventueel als je enkel van plan bent om op verharde ondergronden te lopen kun je deze zelfs vervangen voor rubberen tips

Wil je graag een degelijke en betrouwbare set opvouwbare wandelstokken dan moet deze set bovenaan je lijstje staan.

Bestel je Black Diamond Alpine FLZ op:

Leki Micro Vario Carbon – Lichtgewicht, opvouwbaar & carbon

Specificaties

 • Gewicht: 240gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 110-130cm
  • Opberglengte: 40cm
  • Greep: EVA-schuim

Leki heeft een grote variatie aan trekkingstokken op de markt gebracht. Deze Micro Vario Carbon zit in het duurdere segment, maar is dan ook een trekkingstok waar je op kunt vertrouwen tijdens al je wandelingen en trailrunning avonturen. 

De buizenconstructie van deze stokken zijn helemaal van carbon gemaakt om zo veel mogelijke gewicht te besparen. Ook hoe het systeem in elkaar te zetten is duidelijk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. 

Met een druk op de knop kun je hem uit elkaar halen en opvouwen om in je rugzak te plaatsen. Met een opberglengte van slechts 40 cm past deze met gemak in bijna elke rugzak. 

Comfort

Waar de Leki Micro Vario Carbon echt in uitblinkt is het comfort, zowel bij het in elkaar zetten van de stokken als bij het lopen. 

De anatomisch gevormde greep met de speciale LEKI Skin polsband zorgt voor maximaal comfort in je handen. Je zult met deze combinatie niet snel last van blaren in je handen krijgen. 

De greep is extra lang en zo ontworpen dat je geen last van warme, zweethanden hebt. Het naadloze ontwerp van de greep zorgt ervoor dat je geen randjes voelt gedurende je lange wandeltochten.

Bestel je Leki Micro Vario Carbon op:

Black Diamond Distance FLZ 125 (aanbieding)  – Zeer compact

Specificaties

 • Gewicht: 223gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Opvouwbaar
  • Lengte: 105-125cm
  • Opberglengte: 37cm
  • Greep: EVA-schuim

Prijswinnaar en beste keuze van de review website GearLab in 2020. De Distance FLZ van Black Diamond is een zeer compacte trekkingstok gemaakt van aluminium die wat betreft gewicht niet veel onder doet voor een carbon trekkingstok. 

Alles aan deze trekkingstokken is ontworpen om zo licht en compact mogelijk te zijn. De grepen bijvoorbeeld zijn niet de standaard super comfortabele EVA-schuim grepen, maar zijn de lichtgewicht concurrenten. 

Deze zijn nog steeds comfortabel te noemen zelfs voor de langere tochten en zijn ook steviger dan we verwacht hadden. Ze zijn misschien niet zo comfortabel als de kurken grepen van de Black Diamond Alpine, maar beter dan de meeste andere type grepen. 

Robuust

Een aantal gebruikers die de stokken redelijk tot het uiterste testen, noemden de stokken robuust. Misschien niet zo sterk als de zwaardere aluminium stokken, maar we kunnen concluderen dat ze robuust genoeg zijn voor de meeste gebruikers.

Als je van plan ben om ook in winterse omstandigheden te gaan lopen met stokken is het verstandig om een ander paar stokken te kiezen, want op deze set stokken kun je helaas geen sneeuwschotels plaatsen.  

Je zou deze stokken dus gerust 3 seizoenen trekking stokken kunnen noemen. De stokken zijn het meeste geschikt voor personen die opzoek zijn naar een zeer compacte en robuuste trekkingstok. 

De stokken zijn zeer geschikt voor backpackers, reizigers en wandelaars, degene die het meeste voordeel van deze stokken hebben zijn de klimmers, omdat vanwege het kleine formaat deze niet uitsteken uit je rugzak tijdens het klimmen.

Bestel je Black Diamond Distance FLZ 125 op:

Beste trekkingstokken voor dames

Er zijn een aantal merken die naast hun Unisex trekkingstokken ook specifieke Woman’s of dames trekkingstokken aanbieden. Wat is het verschil zul je je misschien afvragen?

Het grootste en belangrijkste verschil is de greep, deze is bij het merk Leki 15% kleiner en ook van de overige merken is dit het voornaamste verschil. De greep is iets smaller en kleiner voor de kleinere handen. 

Als je als man dus redelijk kleine handen hebt, is het misschien ook prettiger lopen met een damesmodel trekkingstok. Aan de andere kant als vrouw met wat grotere dan gemiddelde handen kan het juist prettiger zijn om voor een unisex model te gaan en niet voor een damesmodel te kiezen. 

We hebben een tweetal damesmodellen lichtgewicht trekkingstokken gevonden die in Nederland leverbaar zijn.

Black Diamond Womens Trail – Damesmodel van Black Diamond

Specificaties

 • Gewicht: 221gr
  • Materiaal: Aluminium
  • Type: Telescopisch
  • Lengte: 59-125cm
  • Opberglengte: 59cm
  • Greep: EVA-schuim

De black Diamond Womens Trail trekkingstokken zijn prettige stokken om mee te lopen. Ondanks dat ze van aluminium zijn, zijn ze toch zeer licht in gewicht en makkelijk mee te nemen.

Deze Trekkingstokken van Black Diamond zijn zeer scherp geprijsd. Wil je een kwalitatieve set dames trekkingstokken dan zijn deze telescopische stokken een zeer goede optie. 

Zeer veelzijdige wandelstokken geschikt voor elk terrein. Ze zijn snel en makkelijk in hoogte verstelbaar door het FlickLock® systeem.

De uiteinden zijn flexibel en makkelijk te vervangen. Ook de carbide tips zijn vervangbaar en als je voornamelijk over asfalt of verharde wegen loopt kun je deze vervangen voor rubberen tips.

Bestel je Black Diamond Womens Trail op:

LEKI Dames Micro Vario Carbon Lady – LEKI damesmodel trekkingstok

Micro Vario Carbon Lady

Specificaties

 • Gewicht: 230gr
  • Materiaal: Carbon
  • Type: Telescopisch
  • Lengte: 100-120cm
  • Opberglengte: 40cm
  • Greep: EVA-schuim

Deze dames variant van de Micro Vario Carbon zijn de perfecte opvouwbare lichtgewicht trekkingstokken voor dames. Met alle voordelen van de Micro Vario Carbon, heeft dit damesmodel het extra voordeel dat de greep iets smaller is waardoor deze voor de meeste dames makkelijker vast te houden is. 

Doordat de greep beter voor kleinere handen is kun je hiermee zonder moeite een lange afstand wandelen. Het carbon ontwerp helpt om gewicht te besparen zodat je zo laag mogelijk gewicht voor trekkingstokken kunt krijgen. 

Omdat deze opvouwbaar is kun je hem makkelijk in je rugzak of koffer vervoeren naar het begin van je wandeling. Ook tijdens de wandeling is het makkelijk om de stokken even op te bergen tijdens een klim waar je je handen voor nodig hebt. 

Eenvoudig in gebruik

Hij is makkelijk en snel in elkaar te zetten dankzij het Speed Lock 2 systeem van LEKI. Ook de combinatie polsband en greep zijn zeer comfortabel, wegens het ademend vermogen van zowel de lus als de greep zul je minder snel last hebben van zweethanden tijdens je hike. 

Natuurlijk heeft deze stok ook flexibele tips die te vervangen zijn en extra onderdelen waarmee je ze ook in de sneeuw of in andere extreme omstandigheden kunt gebruiken. 

Positieve commentaren van personen die de stokken gebruikt hebben zijn vooral gericht op het feit dat ze zeer klein op te vouwen en licht in gewicht zijn, waardoor je ze makkelijk overal mee naartoe neemt en ze dus kan gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

Bestel je LEKI Lady Micro Vario Carbon op:

Beste trekkingstokken 2021

Conclusie

Een setje wandelstokken is een goede inverstering als je van plan bent te gaan wandelen. Vooral als je vaak een rugzak op hebt kan het wandelen met stokken je helpen in evenwicht te blijven. 

Ook hebben we zelf gemerkt dat als we met stokken wandelen we meer afstand kunnen overbruggen, omdat we iets sneller lopen en onze benen iets minder worden belast. 

De duurdere stokken hebben vaak het gewicht en comfort als voordeel. Maar begin je net dan kun je ook kiezen voor een goedkoper setje om aan het wandelen met stokken te wennen. 

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten