Kamperen bij de boer in Drenthe, de mooiste boerencampings!

Heb je voor je vakantie besloten om in Nederland te blijven, dan zul je ontdekken dat er veel te beleven is in eigen land. Zoveel dat je meerdere vakanties nodig hebt om aan alles toe te komen.

En wat is er leuker dan kamperen bij de boer om het echte Nederlandse landschap op te snuiven?

Foto Anneke Bloema

Ja, Nederland is best mooi! Of je deze vakanties nu plant met of zonder gezin, er is van alles mogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Hoe je dit vorm kunt geven, lees je op deze pagina.

Waar slaap jij deze vakantie?

Je kunt ervoor kiezen om vanuit huis dagtochtjes te maken. Dit heeft als voordeel dat je lekker in je eigen bed slaapt. Als nadeel dat je niet echt het vakantiegevoel naar boven brengt en het op en neer reizen best vermoeiend kan zijn.

Om ook benzine te besparen en het milieu een beetje te ontlasten kun je ervoor kiezen om in de buurt van de verschillende activiteiten die je hebt gepland te overnachten.

Misschien is een hotel of vakantiehuis net even te duur of te saai als je kinderen hebt en vind je slapen in een kleine tent net even te ver gaan. Kamperen is ook niet voor iedereen weggelegd. Maar wat als je kan kamperen op een wat luxere manier?

Slapen in een luxe ranchtent bijvoorbeeld! In zo een tent kun je gewoon staan, heb je een toilet in je tent en slaap je in een normaal bed! Waar kan dit?

Waarom kamperen bij de boer in Drenthe?

Een luxe tent huren en op een boerencamping staan kan bijvoorbeeld in de provincie Drenthe. Wakker worden in een weiland met uitzicht op de bossen. Koeien die heerlijk staan te grazen en die je op sommige campings zelf mag melken.

Je zult daarnaast nog vele andere boerderijdieren ontmoeten. Er zijn genoeg dingen te beleven op een van de aangesloten Farmcamps, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Maar ook buiten de boerencamping is het goed vertoeven.

Wat er in de omgeving te doen is

Als je besluit in een van de luxe tenten te verblijven op een camping in Drenthe, hoef je je echt niet te vervelen. Zoals gezegd is er naast het leven op de boerderij nog veel meer leuks te ontdekken in deze provincie. Het is een zeer bosrijke omgeving en wat Drenthe populair maakt bij buitenlandse toeristen, zijn onder andere:

  • De prehistorische Hunebedden – de oudste monumenten van Nederland kun je bezoeken via de Hunebedhighway die je langs 47 van deze monumenten brengt
  • WildLands Emmen – voor als je even andere dieren wilt zien als die op de boerderij
  • Nationaal Park Dwingelderveld – ontdek dit grootste natte heidegebied van Europa tijdens een wandeling, op de fiets of te paard

Al deze activiteiten liggen om en nabij de campings. Je kunt ook genieten van de uitgestrekte velden, riviertjes en beekjes waar je leuk kunt vertoeven. Voor elk soort van budget zijn er verschillende mogelijkheden om te ontdekken en te doen. Kamperen bij de boer is dus echt niet saai en ongemakkelijk, boek voor jou en je gezin een luxe tent en ga erop uit om Drenthe te ontdekken. 

Check ticketveiling.nl voor speciale acties en kortingen.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten