Genieten op een boerencamping in Gelderland

Waar ga jij doen deze zomer naartoe? Een boerencamping in Gelderland is een prachtige bestemming voor deze zomer. Als je inspiratie ivm Gelderland nodig hebt om er iets leuks van te maken, dan zou ik zeker blijven hangen op deze pagina. We gaan je namelijk overtuigen om deze zomervakantie te gaan kamperen bij de boer in de provincie Gelderland!

Bezoek de schaapskudde tijdens je overnachting op een boerencamping in Gelderland

Waarom kamperen bij de boer in de Achterhoek?

De Gelderland is één van de 12 provincies die Nederland rijk is, ook wel de achterhoek genoemd. Dit is ook de grootste van de 12 provincies waarop je volop van de natuur kunt genieten. Om aan de sleur van het dagelijks leven te ontsnappen ga je overnachten op een boerencamping.

boerencamping in Gelderland bbq

We hebben het over een camping waar je overdag in aanraking komt met dieren en waar je ‘s avonds kunt ontstressen bij een kampvuur. Even weg uit je eigen huis en echt het vakantiegevoel pakken zodat je echt “natuurlijk” uitgerust thuis komt!

Voor jong en oud kom je aan je trekken. Ben je op zoek naar warmte, doe dan mee aan een workshop koeknuffelen. Ben je dol op paarden, ga mee op een buitenrit om meer van de omgeving te kunnen zien op een ontspannen manier.

Kamperen bij de boer in Gelderland met paard

Voor kinderen zijn er pony’s die ze kunnen verzorgen en er ritjes op maken onder begeleiding. Help de boer en boerin een handje met allerlei klusjes, onder andere door de koeien te melken en zelf boter te maken.

Hoe je slaapt op een boerencamping

De camping waar je overnacht is gezellig en kleinschalig. Zoek je rust, dan is dit de perfecte plek om je vakantie door te brengen. Je hebt de keus om in een Luxe Lodgetent of Luxe Barntent te slapen. Je hoeft dus niet zelf je camping uitrusting mee te nemen want aan alles is gedacht.  

Dit is een ideale tent om te boeken als je met een gezin bent. Maximaal 6 personen kunnen in deze tent slapen en je hebt de beschikking over heel wat luxe. Je hebt namelijk je eigen espressomachine in de keuken staan en een eigen badkamer met douche! Voor de kinderen is er een speelhuis in de tent gebouwd die tevens als bedstee bedoeld is. Die vermaken zich dus prima zelf op de camping. 

Deze luxe tent is voor iedereen die wat meer luxe wilt ervaren en dat kan met of zonder kinderen. De tent is geschikt voor een maximum van 6 personen en heeft veel luxe opties. Naast een eigen espressomachine van Lavazza, heb je ook een vaatwasmachine in de keuken staan!

Echt een vakantiegevoel dus. En om even helemaal te ontstressen maak je gebruik van het bad in de badkamer. Dit is echt super luxe om in een tent te hebben!

Bekijk hier wat er allemaal inbegrepen is in je tent!

Wat je kunt doen in Gelderland

Er zijn genoeg activiteiten te doen op de boerencamping zelf maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf wat dingen te ondernemen. Ga lekker wandelen of fietsen in de buurt van de camping.

In Gelderland heb je namelijk de Veluwe liggen en dat is zeker de moeite waard om daar tijd door te brengen. Hier kun je de Nederlandse ‘Big Five’ spotten: de edelhert, het wild zwijn, de ree, de vos en de Schotse hooglander. 

Schotse Hooglanders

Het bekende Kröller-Müller Museum staat ook in de provincie Gelderland. Hier vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Als je echt een kunstliefhebber bent, kun je hier zo een dag vertoeven en je hart ophalen want ook andere beroemde werken van andere bekende schilders worden hier tentoongesteld. 

Zoals je hebt kunnen lezen is er volop te doen in deze grootste provincie van Nederland, Gelderland. Zowel met of zonder kinderen en met of zonder ruim budget. Geniet van je welverdiende vakantie op een manier die voor jou het meest geschikt is!

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten