Compleet overzicht Get Your Guide – Is GetYourGuide.nl echt betrouwbaar?

Je wilt graag een tour boeken op Get Your Guide, maar weet nog niet zeker of dit wel de beste keuze is. Of je staat op het punt een last minute stedentrip te maken en hebt nog geen tijd gehad om alle bezienswaardigheden uit te pluizen en getyourguide lijkt nu een makkelijke optie om alles te bezoeken.

Dan lijkt ‘getyourguide’ de ideale hulp om snel de bezienswaardigheden te bezoeken. Maar is getyourguide wel een betrouwbare organisatie en is het makkelijk om deze te boeken en te gebruiken?

Omdat we op onze reizen gebruik gemaakt hebben van de Get Your Guide website vroegen een aantal vrienden aan ons of Get Your Guide wel betrouwbaar is voor het boeken van tripjes op de bestemming. Met die vraag in gedachten helpen we ook jou graag aan een betrouwbaar antwoord.

Goed om te weten: Niemand heeft ons betaald om dit overzicht op te stellen. Dit is volledig onze persoonlijke ervaring en mening over GetYourGuide en getyourguide.nl.

Als je van plan bent om een tour te boeken met Get Your Guide, gebruik dan één van de linkjes naar de getyourguide.nl website. Dit kost jou niets meer, maar geeft ons een kleine commissie om onze website in de lucht te houden

Deze Getyourguide.nl review hebben we opgesteld zodat je kunt checken hoe betrouwbaar deze service is. Heb je vragen over onze ervaringen of heb je zelf een ervaring (positief of negatief) die je wilt delen? Laat het ons weten door ons een berichtje te sturen.

Is het jou ooit overkomen dat je een citytrip geboekt hebt om vervolgens bedolven te worden onder de vele verschillende hoogtepunten van de stad of de verscheidenheid aan activiteiten die je kunt ondernemen op je vakantiebestemmen?

Blijf dan vooral doorlezen, want dit overzicht gaat je zeker helpen bij je volgende vakantie!

Wat we behandelen in dit overzicht:

 1. Wat is Get Your Guide?
 2. Een activiteit boeken met Getyourguide.nl (van keuze to betaling)
 3. Is Get Your Guide betrouwbaar?
 4. Waar moet ik op letten tijdens het boeken?
 5. Nadelen van Get Your Guide
 6. Get your guide korting en aanbiedingen
 7. Get Your Guide klantenservice contact
 8. Alternatieve boekingssites
 9. Conclusie

We noemen de website in ons overzicht Get Your Guide, Getyourguide of GYG als afkorting, maar het gaat steeds over dezelfde website, namelijk www.getyourguide.nl

1. Wat is Getyourguide?

Getyourguide.nl is een boekingswebsite die over de hele wereld tours en activiteiten aanbiedt, via hun website maar ook via de app. Het idee achter deze website is dat het plannen en organiseren van je vakantie makkelijker wordt!

Je kunt Getyourguide het beste vergelijken met een persoonlijk online reisbureau. Bij dit reisbureau kun je oneindig veel activiteiten, ervaringen en tours over de hele wereld boeken zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft.

Get Your Guide werkt als tussenpersoon tussen jou en de reisorganisaties of tussen tour aanbieders. Vergelijk het met AirBnB als je wilt, een tussenpersoon die helpt geschillen oplossen als er iets plaatsvindt.

In plaats van het internet af te zoeken naar verschillende activiteiten en tours bij verschillende aanbieders en touroperators, vind je nu gemakkelijk alles op 1 website.

Nu je alle activiteiten en tours op een website gevonden hebt, scheelt je dit heel veel tijd tijdens het plannen van je volgende trip! Je hoeft nu alleen nog maar te selecteren aan welke activiteiten je mee wilt doen.

Helaas biedt Getyourguide.nl niet altijd alle opties die je kunt vinden in sommige steden. Er zijn altijd kleine bedrijfjes die je alleen lokaal vindt door rond te lopen en zoeken in de stad van bestemming. Dit komt vooral voor in Zuid-Oost Azië, Centraal Amerika en Zuid-Amerika.

Ondanks dat er in die omgevingen meer lokale activiteiten te vinden zijn, is GYG de website met de meeste activiteiten die je wereldwijd kunt boeken. En met gebruik van de filters en de belangrijkste kenmerken die vermeld worden maakt het het keuzeproces een stuk makkelijker. Vooral als je toegangstickets moet reserveren voor bepaalde bezienswaardigheden.

2. Een activiteit boeken met Getyourguide.nl

Het boeken van een activiteit met Getyourguide.nl is erg makelijk en wijst vanzelf:

 1. Selecteer de activiteit die je wilt ondernemen
 2. Boek met je naam, email en Visa (of een van de andere betaalmogelijkheden)
 3. Ontvang de bevestigingsmail

Makkelijker en sneller kan bijna niet!

Maar voordat je op de boekingsknop drukt moet je eerst je perfecte tour kiezen. Sommige bezienswaardigheden worden meerdere keren genoemd als verschillende activiteiten.

Dit is omdat het verschillende tours zijn, of omdat het alleen om toegangskaartjes gaat of alleen mogelijk is met een audiogids. Lees dus goed door wat je van plan bent te boeken!

Wat wij persoonlijk zeer prettig vinden aan GYG is de informatie die zichtbaar is op de website.

Ze laten bijvoorbeeld duidelijk de bijzonderheden van de tour zien, wat inclusief de tour is (en wat juist niet) en de ontmoetingslocatie.

Zie het voorbeeld hiernaast —->

Ook vind je “belangrijke informatie” onderaan de pagina.

Zeer handige onderdeel van de tours die aangeboden worden.

Het zou makkelijker zijn als andere websites dit voorbeeld zouden volgen.

Bij veel tours van de Blauwe Moskee in Istanbul bijvoorbeeld, staat vaak dat deze moskee vanwege gebedsdiensten niet op vrijdag bezocht kan worden.

Het onderkopje “Bereid je voor op je activiteit” is zeer handig en leest makkelijk weg.

Waar moet je op letten tijdens het boeken van je tour:

 1. Labels
 2. Reviews
 3. Betaling
 4. Bevestigingsmail

Labels

Als je door je optie scrolled na het zoeken van een activiteit in de plaats van bestemming zie je een aantal labels verschijnen op een aantal activiteiten. Dit is extra informatie omtrent de activiteit, zoals:

 • Snel uitverkocht
 • Nieuwe activiteit
 • “Gecertificeerd door Getyourguide”
 • “Onvergetelijke ervaringen”
 • Bestseller
 • “GetYourGuide Originals”
 • 100% niet-goed-geld-terug-garantie

Deze verschillende labels kunnen je helpen de perfecte activiteit op je bestemming te selecteren en kunnen je helpen wanneer je moet boeken om zeker te kunnen zijn van een plekje in de tour.

Als een activiteit gemarkeerd staat als “snel uitverkocht” word er aangeraden om deze zo snel mogelijk te boeken. Dit label is niet slechts een marketing truc om je sneller te laten boeken, alleen een paar activiteiten die vaak uitverkocht zijn krijgen dit label.

De “bestsellers” zijn de activiteiten met de beste reviews en vaak de bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben als je in deze stad bent.

Denk dan aan de Eiffeltoren in Parijs, Sagrada Familia in Barcelona en het Vaticaan in Rome. Het kunnen ook locaties zijn met gelimiteerde toegang, zoals het Louvre in Parijs, Colosseum in Rome of het Vrijheidsbeeld in New York.

Ben je opzoek naar het beste wat Get Your Guide te bieden heeft? Hier vind je de pagina waar je alle Get Your Guide Originals vindt.

Reviews

Het aantal sterren en het aantal beoordelingen geeft aan hoe vaak en graag mensen deze tour willen doen. Omdat Getyourguide.nl vooral als tussenpersoon werkt tussen de reiziger en de touroperator, is het ook zeer handig om te kijken naar de reviews die medereizigers plaatsen.

Verspil je tijd dus niet met het lezen van alle reviews!

Zoek naar de meest recente review en check of deze overeenkomt met de gemiddelde review score. Een review is gebaseerd op de service, hoe het georganiseerd is, krijg je waar voor je geld en de veiligheid.

Deze reviews geven je inzicht in de aangeboden activiteit en helpen je een keuze te maken. Dit moet geen probleem zijn omdat er duizenden reviews geschreven zijn.

Weet je nog niet wat je wilt doen tijdens je citytrip, kijk dan naar de activiteiten die je meeste reviews hebben om een idee te krijgen. Vergeet dus niet na het maken van je eigen tour om een review achter te laten voor de volgende reiziger!

Wat zijn een aantal van de populairste activiteiten in de top steden van Europa?

We raden aan om niet te veel reviews te lezen! Maar om een goede keuze te maken moet je letten op het aantal reviews, de gemiddelde beoordeling, de klachten en de datum van het laatste review.

Dit zal je zeker helpen om de perfecte activiteit te boeken.

Betaling aan GetYourGuide

Na het uitzoeken van de perfecte activiteiten voor tijdens jouw volgende reis moet dit natuurlijk ook betaald worden.
Gelukkig is er naast het grote aanbod van activiteiten ook een groot aantal betalingsmogelijkheden.

Je kunt betalen via:

 • Credit Card (Visa, Mastercard, etc)
 • Debit Card
 • Paypal
 • Google Pay
 • Apple Pay

Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van de betalingen, Getyourguide zorgt ervoor dat alle betalingen veilig en versleuteld zijn.

Omdat activiteiten en tours van tevoren geboekt moeten worden is het helaas niet mogelijk om te betalen tijdens de tour. Dit moet van tevoren gedaan zijn.

Bevestigingsmail van Get Your Guide.nl

Heb je net je eerste boeking afgerond? Gefeliciteerd! Je hebt een activiteit gekozen en betaald, en nu?

Nadat je je betaling hebt afgerond stuurt getyourguide je een bevestigingsmail. Hierin staan alle gegevens van je boeking. Je boekingsnummer, de datum en tijdstip, aantal personen totale prijs en natuurlijk om welke activiteit het gaat.

Let op: zorg ervoor dat je niet een spam email adres opgeeft tijdens het boeken. Je hebt deze bevestigingsmail nodig om aan de activiteit mee te kunnen doen.

Voor de meeste activiteiten zal je direct een bevestiging ontvangen. Soms kan dit 48 uur duren, omdat de touroperator misschien de beschikbaarheid moet checken en een aantal andere dingen moet regelen.

Als je heel georganiseerd bent en je je reis al maanden van tevoren boekt zul je niet altijd je bevestigingsmail krijgen. Vaak krijg je de bevestigingsmail pas een maand van tevoren.

Op de dag van de tour of activiteit krijg je nog een herinneringsmail met de locatie waar je de touroperator zult ontmoeten, de voucher en zelfs de weersverwachting van de dag.

Heerlijk, zo ga je goed voorbereid en uitgerust van je activiteit genieten!

3. Is Get your guide betrouwbaar?

Ja! 100% betrouwbaar!

Wij persoonlijk hebben nooit problemen gehad met onze boekingen bij Getyourguide.nl.

Ook heeft Getyourguide.nl een 9.2 klantenbeoordeling gekregen op eKomi. Op deze site kan iedereen die een activiteit geboekt heeft een beoordeling achterlaten. Je moet dan wel je aankoopbewijs laten zien. Dit zorgt ervoor dat je betrouwbare reviews krijgt. Bekijk de score hier: https://www.ekomi.nl/klantenmeningen-getyourguide-netherlands.html

Ook vind je op deze website met gemak alle contactgegevens voor Getyourguide.nl. Alles is zichtbaar en is er eenvoudig contact op te nemen met het bedrijf mocht er iets zijn.

Maar houdt wel in gedachten dat de betrouwbaarheid van Getyourguide erg afhangt van individuele ervaringen en welke activiteiten je wilt boeken.

Hoe krijg je een goed overzicht van de activiteit die je wilt boeken?

Check altijd eerst de laatste 4-5 reviews van een activiteit. Dit zorgt ervoor dat je de laatste stand van zaken weet over de tour die je wilt doen voordat je boekt.

Get your guide geeft ook de laagste prijs garantie, maar let op! Dit geldt alleen voor dezelfde activiteit bij dezelfde touroperator. Misschien dat je door wisselende valutakoersen 20 cent kunt besparen ergens anders. Maar ja, wat koop je tegenwoordig nog voor 20 cent?

4. Waar moet je op letten voordat je gaat boeken?

Zoals bij alles in het leven, is het verstandig om voordat je een activiteit boekt op Getyourguide.nl, de voorwaarden doorleest. Niemand houdt ervan, maar dit kan een hoop ergernis voorkomen.

We helpen je graag een handje! Daarom laten we je de hoofdpunten zien waar je op moet letten voor het boeken:

Algemene Voorwaarden

 • Get your guide heeft geen aansprakelijkheid voor fouten die op de website staan en zijn ook niet aansprakelijk voor informatie van derden.
 • Als er iets op de website staat wat onjuist is, hoeven ze niet per se iets te ondernemen.
 • Als er in de beschrijving staat dat je een poncho zou krijgen als het regent, maar je hebt deze niet ontvangen, je direct bij de touroperator een klacht moet indienen en niet bij Get your guide

Persoonlijke Informatie

 • Als je een boeking doet, moet je je registreren. Je moet een email adres invullen en de voorwaarden accepteren.
 • Ook moet je ouder dan 18 jaar zijn om je te kunnen registreren.

Een boekingswebsite

 • Omdat Getyourguide.nl een tussenpersoon is, maken ze duidelijk dat ze niet aansprakelijk zijn als de touroperator je van een activiteit uitsluit omdat je niet aan de vereisten voldoet.
 • Lees dus altijd de vereisten goed door bij het kiezen van een activiteit.

Beste Prijsgarantie

 • Get Your Guide belooft de laagste prijs, vindt je het ergens anders goedkoper dan betaald Get Your Guide het verschil.
 • Alle prijzen op Getyourguide.nl zijn inclusief BTW.

5. Nadelen van Getyourguide.nl

We willen hier graag een aantal dingen noemen waarvan we hopen dat Getyourguide dit in de toekomst zal verbeteren. Een aantal puntjes waardoor de totale get your guide ervaring beter wordt.

Is getyourguide.nl betrouwbaar ondanks de verbeterpunten? Ja, ze zijn zeer betrouwbaar.

Dezelfde bezienswaardigheid, meerdere activiteiten.

Zoals al eerder is besproken Get your guide kan een bezienswaardigheid meerdere keren op zijn website hebben staan. Dit is omdat verschillende touroperators verschillende activiteiten aanbieden.

Het kan als voorbeeld om een 2,5 uur durende rondleiding gaan of het gaat slechts om het toegangsbewijs. Daarom moet je goed lezen wat de activiteit inhoudt voordat je hem boekt. Dat kan soms wat verwarrend zijn. Het is iets kleins maar kan wel veel tijd kosten.

Wil je alleen de toegangstickets hebben voor de bezienswaardigheid? Dan raden we aan om gebruik te maken van Tiqets!

Tiqets biedt de belangrijkste en meest bezochte tickets aan van bezienswaardigheden in verschillende steden in Europa. 

Trefpunt van de tour

Helaas is het trefpunt voor de activiteiten niet altijd heel duidelijk aangegeven. Natuurlijk is dit niet altijd de fout van Get your guide, maar van de touroperator die niet altijd even duidelijk is waar ze je zullen ontmoeten.

Daarom raden we aan om 30 minuutjes extra te reserveren voordat je tour begint om de touroperator te vinden. En probeer een telefoonnummer mee te nemen van een bedrijf of persoon die je in contact kan brengen met de touroperator.

Europa tegenover de rest van de wereld

Getyourguide.nl is super handig voor een stedentrip in Europa. Ga je naar Azië of Afrika, dan zul je zien dat hier minder activiteiten te boeken zijn.

Dit komt omdat veel activiteiten in Europa je van te voren moet boeken om er zeker van te zijn dat je een toegangskaartje krijgt. Vaak is dit in Azië en Afrika niet nodig.

6. Get your guide korting en aanbiedingen

Ben je een budget reiziger? Dan is dit onderkopje voor jou!

Er zijn honderden activiteiten te boeken op Getyourguide waardoor je extra moeite wilt doen om de beste deal te vinden. Let wel op, soms lijken de activiteiten hetzelfde maar zijn dit niet.

Let goed op de omschrijvingen en voorwaarden van de activiteit, dan zul je zeker een goedkope aanbieding kunnen vinden.

Als je alleen een toegangskaartje wilt zonder touroperator, kijk dan goed naar de prijs. Vaak zijn de toegangskaartjes hetzelfde als bij de officiële kaartverkoop maar komt er nog €3,- bij voor de boekingskosten.

Toch kun je regelmatig een goede deal vinden op getyourguide.nl, want soms verkopen touroperators de extra kaarten die ze met groepskorting hebben gekocht. Dan kan het zeker interessant zijn.

Of als de kaarten via de officiële kaartverkoop al uitverkocht zijn, dan ben je blij om de extra €3,- te betalen zodat je de bezienswaardigheid toch kunt bezoeken.

Vraag en aanbod….

Oja, als je vaak krap in tijd zit wil je vooral niet wachten bij de kaartverkoop. Als je bijvoorbeeld denkt aan het topkapi paleis hier in Istanbul, dan staan vaak mensen daar een uur of langer in de rij voor een kaartje. Dan ben je blij als je je kaartje online hebt besteld en je zo door kunt lopen.

Get your guide kortingscode Black Friday

Op dit moment kun je bij GetYourGuide 50% korting krijgen op verschillende tours over de hele wereld! Bekijk snel of je jouw volgende tour kunt boeken met 50% korting.

De meeste deals lopen tot 27 november 2023, maar er zijn een aantal die waarschijnlijk langer geldig zijn. Van meerdaagse tochten tot dagtripjes en uitjes in de omgeving. Je vindt alle Black Friday deals van GetYourGuide.nl hier:

Boek snel voor het te laat is!

7. Getyourguide klantenservice

Als je hulp nodig hebt of een klacht hebt zijn er genoeg manieren om met Getyourguide.nl in contact te komen. Ze hebben 9 telefoonnummers in verschillende landen die 24/7 beschikbaar zijn. Inclusief een nummer specifiek voor internationale landen.

Helaas staat een Nederlands nummer er nog niet tussen maar gelukkig spreken de meeste Nederlanders wel een beetje Engels of Duits.

Je kunt Getyourguide.nl ook mailen door een berichtje te sturen naar support@getyourguide.com

Je kunt ze natuurlijk ook een berichtje sturen via de website getyourguide.nl/contact of stuur een WhatsApp bericht naar een engelstalige medewerker.

LandTelefoon nummer
USA+1 844-326-5840
Canada+1 844-326-5840
Australië+61 2 4708 9546
Verenigd Koninkrijk+44 (0) 20 3962 0237
Duitsland+49 (0) 30 56839445
Zwitserland+41 (0) 43 505 14 95
Italië+39 (0) 6 9480 0677
Spanje+34 911 23 56 12
Frankrijk+33 (0) 1 75 85 97 22
Internationaal+49 (0) 30 56839445

8. Andere boekingswebsites

Getyourguide is waarschijnlijk een van de populairste websites als het gaat om het boeken van activiteiten voor de stedentrip. Maar er zijn natuurlijk ook andere spelers op de markt.

Het is goed om ook deze sites eens te bekijken en te zien of je daar je perfecte activiteit kunt boeken.

Dit is een lijstje met vergelijkbare websites:

 1. Airbnb Experiences
 2. Tiqets
 3. Viator (van TripAdvisor)
 4. Klook

Ga je naar Italië dan kun je ook de site Walks of Italy gebruiken, maar zoals de naam zegt is deze site alleen geschikt voor Italië.

Van het bovenstaande lijstje is vooral Tiqets noemenswaardig. Zoals al eerder genoemd kun je last minute bij Tiqets terecht voor toegangskaarten voor bijna alle bekende bezienswaardigheden in Europa.

Groot voordeel van Tiqets is de nederlandstalige klantenservice, inclusief Nederlands telefoonnummer. Alles in het Nederlands, dus geen moeite bij moeilijkheden.

Conclusie Getyourguide.nl

Voor wie is getyourguide.nl? Voor alle personen die op vakantie graag wat extra cultuur of activiteiten willen ondernemen. Vooral voor de populaire vakantiebestemmingen biedt de site geweldige activiteiten aan.

Ben je meer een spontane reiziger die zelfs nog niet weet wat hij morgen gaat doen, dan is dit misschien niet ideaal. De site Get your guide verwacht van jou dat je van tevoren boekt waardoor alles van tevoren wordt georganiseerd.

Veel activiteiten zijn in groepsverband, waardoor er rekening gehouden moet worden met andere reizigers. Je moet je eigen tempo dus iets aan de groep aanpassen.

Maar wat nog belangrijker is, is dat de site Getyourguide professioneel en betrouwbaar is. Er zijn vele reviews die dit bevestigen!

De site is makkelijk te overzien en je vind eenvoudig waar je naar op zoek bent. Misschien vind je nog wel een andere bezienswaardigheid waar je zelf nog niet over nagedacht had. Dit is het mooie van Get your guide.

Het is beslist de moeite waard om eens een kijkje op getyourguide.nl te nemen. Je zult ongetwijfeld versteld staan van de vele activiteiten die je kunt vinden.

Voor op vakantie maar misschien ook wel voor een dagje Amsterdam?

Ga je liever een paar dagen wandelen bekijk dan onze blog om daar de juiste voorbereidingen voor te treffen. 

 • Organiseert Getyourguide ook zelf rondleidingen?
 • Als je de activiteiten bekijkt zul je ongetwijfeld de “Getyourguide Original” tegenkomen. Deze worden door Get your guide zelf georganiseerd. Echt unieke ervaringen en zeker de moeite waard!

 • Is het mogelijk om mijn reservering te annuleren en krijg ik mijn geld terug?
 • De voorwaarden voor het terugbetalen worden door de touroperator vastgesteld, maar vaak kun je meer dan 24 uur van tevoren annuleren en je geld terugkrijgen. Je krijgt waarschijnlijk geen geld retour als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert of wanneer je niet komt opdagen.

 • Wanneer krijg ik het geld terug na annuleren van mijn booking?
 • Meestal krijg je het geld binnen 3-4 werkdagen terug.

 • Hoe kan ik Getyourguide.nl betalen?
 • Je kunt gemakkelijk met credit card, debit card, paypal, Apple pay of Google pay betalen. Alle betalingen zijn versleuteld en veilig.

 • Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
 • Het beste is contact op te nemen met de klantenservice van Getyourguide. Dit kan via hun telefoonnummer, whatsapp nummer of via de email. Let op; veel problemen vinden hun oorzaak bij de touroperator en niet bij Getyourguide.

 • Kan ik last minute boeken bij Getyourguide?
 • Dat hangt vooral af van welke activiteit je probeert te boeken. Een ticket voor een bezienswaardigheid zou misschien wel kunnen, maar is het een activiteit waar veel voor geregeld moet worden dan is dit minder waarschijnlijk. Probeer minimaal 1 dag van tevoren te boeken. In het hoogseizoen een paar dagen eerder!

 • Waar kan ik alleen de tickets voor een bezienswaardigheid vinden op Get your guide?
 • minute boeken en deze site is gespecialiseerd in toegangsbewijzen voor alle bekende bezienswaardigheden in Europa!

 • Waar kan ik een betrouwbare review van Getyourguide.nl vinden?
 • Wij hebben twee websites gevonden die een onpartijdige review score gegeven hebben aan getyourguide.nl. https://nl.trustpilot.com/review/getyourguide.nl & https://www.ekomi.nl/klantenmeningen-getyourguide-netherlands.html

  Sim&Leo

  Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

  Recente Berichten