Wat is een powerbank?

Een powerbank is een draagbare oplader die handig is voor het opladen van je smartphone, tablet of ander elektronisch apparaat zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Deze handige gadgets zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, zodat je een powerbank kunt kiezen die aansluit bij jouw specifieke oplaadbehoeften.

Wat is een powerbank?

Door de draagbaarheid van powerbanks heb je altijd een betrouwbare energiebron bij de hand, of je nu onderweg bent, op reis, of gewoon op een plek zonder directe toegang tot een stopcontact. Het is de ultieme oplossing om de batterij van je apparaten op peil te houden, waar je ook bent.

Hoe werkt een powerbank?

Een powerbank bevat een oplaadbare batterij. Deze batterij kan worden opgeladen via een USB-kabel.Wanneer je je apparaat op de powerbank aansluit, wordt de batterij van je apparaat opgeladen met de energie uit de batterij van de powerbank.

Wat zijn de voordelen van een powerbank?

Powerbanks hebben een aantal voordelen. Ze zijn:

 • Draagbaar, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen.
 • Handig voor onderweg, wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt.
 • Goedkoop, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat is een goede powerbank?

Een goede powerbank is een powerbank die aan jouw behoeften voldoet. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank, zoals:

 • Capaciteit: De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe meer energie de powerbank kan leveren en hoe vaker je je apparaten kunt opladen voordat de powerbank zelf opgeladen moet worden.
CapaciteitOplaadvermogen
5000 mAh
Meerdere keren je telefoon opladen
10000 mAhGeschikt voor langere reizen of meerdere keren je tablet opladen
20000 mAhIdeaal voor intensief gebruik
 • Aantal USB-poorten: Powerbanks hebben vaak meerdere USB-poorten, zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.
 • Output: De output van een powerbank geeft aan hoeveel stroom het apparaat kan leveren. De output moet passen bij de input van je apparaat.
 • Snelladen: Sommige powerbanks ondersteunen snelladen, waardoor je je apparaten sneller kunt opladen.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de powerbank die je kiest, veilig is. Let op keurmerken, zoals CE en RoHS.

De beste Powerbank top 5

NaamCapaciteitUSB -poortenUSB-typeUSB-PowerGewicht
Trust Mobile Primo24.000 mAh32 x USB-A 2.0
1 x USB-C
(5V/2.4A)
(5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A)
260 gr
Anker PowerCore20.000 mAh32 x USB-A PowerIQ 3.0 , 1 x USB-C Power Delivery (5V/3A, 9V/2.7A, 12V/2.5A)
(5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A)
280 gr
Xtorm Titan Pro Powerbank 24.000 mAh33 x USB-A Quick Charge 3.0 (5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A)360 gr
Mojogear Extra Fast 20.000 mAh22 x USB-A Quick Charge 3.0 (5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A)250 gr
Samsung Powerbank 10.000 mAh22 x USB-A 2.0 (5V/2.1A)145 gr

Bekijk de volledige vergelijking hier:

Een goede powerbank is een powerbank die aan jouw behoeften voldoet. Let bij het kopen van een powerbank op de capaciteit, het aantal USB-poorten, de output, snelladen en veiligheid.

Tips voor het kopen van een powerbank

Bekijk ons artikel De beste Powerbank voor op reis voor de vergelijking van de beste powerbanks van het moment. Ben je opzoek naar een solar powerbank, bekijk dan ons artikel De 6 beste Solar Powerbanks. En hou de onderstaande tips in gedachten bij het uitzoeken van jou beste powerbank!

 • Bedenk wat je met de powerbank wilt doen. Wil je hem gebruiken om je smartphone op te laden, of ook om je tablet of laptop op te laden?
 • Kijk naar de capaciteit van de powerbank. Hoe hoger de capaciteit, hoe vaker je je apparaten kunt opladen voordat de powerbank zelf opgeladen moet worden.
 • Let op het aantal USB-poorten. Heb je meerdere apparaten die je wilt opladen, dan is het handig als de powerbank meerdere USB-poorten heeft.
 • Check de output van de powerbank. De output moet passen bij de input van je apparaten.
 • Overweeg of je een powerbank met snelladen wilt. Snelladen is handig als je je apparaten snel wilt opladen.
 • Let op de veiligheid. Zorg ervoor dat de powerbank die je kiest, veilig is. Let op keurmerken, zoals CE en RoHS.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten