De beste zomerse leesboeken

Deze top 5 beste leesboeken hebben we voor je gemaakt als alternatief voor je geplande zomervakantie voor dit jaar.

De meeste wandelvakanties buiten eigen land zijn hoogstwaarschijnlijk gecanceld en om je toch een idee te geven wat je kunt doen als je even een momentje hebt, hebben we een lijst voor je samengesteld van leesboeken. 

Welke leesboeken ga jij lezen? Dit kunnen romannetjes zijn, spionage verhalen, biografieën, reisboeken, etc. Lezen is heel persoonlijk en wat de een graag leest, heeft misschien helemaal niet jouw interesse.

Beste leesboek lezen in Mexico

Het liefst zou je bezig zijn met de voorbereidingen voor die prachtige meerdaagse wandeling waar je heerlijk kunt genieten van de rustige natuur.

Maar waar je je boek ook mee naar toe neemt je hebt zo het vakantie gevoel te pakken. Je kunt heerlijk gaan lezen als je besluit een dagje naar het strand te gaan, of je leest je favoriete boek thuis in een lekkere luie stoel, voor het slapen gaan in bed, of voor de tent als je aan het kamperen bent in eigen land.

En ga zo nog maar even door met het bedenken van de vele locaties!

Waarom lezen goed voor je is

  • Je hebt minder last van stress – Heb je last van stress (bijvoorbeeld omdat je geplande vakantie niet door kan gaan), dan daalt dit percentage aanzienlijk tot wel 68%. Omdat je helpt je hartslag naar beneden te brengen en je zo je spierspanning helpt verminderen. En je vergeet je zorgen even op het moment dat je heerlijk in je verhaal zit.
  • Je slaapt beter – Voor het slapengaan nog even een boek lezen kan wonderen verrichten. Een boek lezen maakt de overgang tussen wakker zijn en slaperig worden veel makkelijker. Dit is een betere optie dan even tv te kijken of in je tablet of smartphone voor het slapen gaan. 
  • Het is goed voor je brein – Naarmate je ouder wordt gaat je brein trager werken. Het wordt moeilijker om dingen te onthouden. Maar uit verschillende studies is gebleken dat als je veel leest, dit het verouderingsproces vertraagt.

De juiste omstandigheden creëren om te lezen

De periode dat Nederland op slot lag vanwege het Coronavirus was misschien wel de uitgelezen kans om de boeken te lezen waar je lang niet aan toegekomen was vanwege je drukke dagelijkse schema.

Nu het dagelijkse leven weer wordt opgestart en wordt aangeraden om de zomervakantie thuis in eigen land door te brengen, geeft dit jou weer een keer de gelegenheid om zo nog een aantal boeken te lezen!

Heerlijk boek lezen 2020

Welke boeken spreken jou aan als je de onderstaande lijst met de top 5 van beste leesboeken doorneemt? Misschien doe je wat ideeën op en de boeken zijn heel eenvoudig online te bestellen!

Vind je niet wat je zoekt, er is veel meer te vinden dan alleen deze lijst! En lees je liever van een E-Reader, ook dat is mogelijk.

Deze zijn ook makkelijker mee te nemen als je geplande wandeltocht in het buitenland wel door kan gaan. Op een E-reader zet je meerdere boeken om te kunnen lezen en is daardoor lichter in gewicht.

De 5 mooiste boeken voor de zomer

1. De pest

Bestel hem op:

Een boek dat veel gelezen en besproken wordt, is De Pest. En vooral na de uitbraak van het Coronavirus in de wereld, heeft dit boek misschien wel je volledige aandacht. Het heeft namelijk heel veel overeenkomsten wat in het boek te lezen valt als wat er in werkelijkheid gebeurt is in 2020. 

Het boek verteld over een kuststad dat in de greep van een dodelijke ziekte is gevallen, de pest. Degene die ermee besmet zijn geraakt, sterven een verschrikkelijke en snelle dood. De rest van de inwoners van de stad zitten in quarantaine en hebben te maken met gevoelens van angst en natuurlijk ook claustrofobie en proberen te overleven. 

Ondanks dat dit op een plaats gebeurt is en niet overslaat naar andere steden, worden de fictieve personen beschreven met dezelfde gevoelens als waarin jij je misschien wel in kunt herkennen na een periode van quarantaine. Het is een ouder boek dat nu weer actueel geworden is!

Ben je geïntrigeerd door deze schrijver, lees dan ook zijn andere hit De Val.

2. In hechtenis

Bestel hem op:

Schrijvers van vele bestsellers is het schrijversduo Nicci en French. Een echtpaar dat samenwerkt om een boek tot stand te brengen. Van dit duo zijn er vele boeken gepubliceerd en ‘In Hechtenis’ is de nieuwste uitgave. 

Dit boek gaat over een vrouw die vanuit de gevangenis haar onschuld wil bewijzen nadat ze van moord beschuldigd is.

Ondanks dat ze niets van de dag dat het gebeurde iets herinnert, is ze ervan overtuigd dat ze onschuldig is. Ze neemt haar eigen verdediging op zich als blijkt dat haar advocaat aan haar twijfelt. Zal haar dat lukken?

De tip die meegegeven wordt, is om het boek langzaam te lezen omdat je anders teveel informatie zou missen. De zinnen hebben tijd nodig om bij je in te werken zodat je je in de personage in kunt leven.

3. De Zeven Zussen serie

Bestel hem op:

Een roman gecombineerd met historische feiten zijn boeken van de schrijfster Lucinda Riley. Dat is wat je in de Zeven Zussen serie terugvindt.

Elk afzonderlijk deel van de serie verteld het verhaal van een van de zussen. Je kunt deze delen afzonderlijk van elkaar lezen maar na elk deel verlang je naar meer en wil je elk deel gelezen hebben om zo meer over de zussen te weten te komen. 

Het verhaal gaat over het feit dat de adoptie vader van de zes zussen is overleden en een testament achterlaat tezamen met een brief voor elke zus. In de brief staat een mysterieuze opdracht geschreven.

Om die opdrachten uit te voeren moeten ze ieder afzonderlijk van elkaar op zoek naar hun ware afkomst. Hoe meer ze over hun verleden te weten komen, hoe meer vragen ze krijgen. Zullen ze ooit achter de waarheid komen?

Het nieuwste deel gaat over de ontbrekende zevende zus. In alle andere delen is zij een raadsel gebleven en heeft geen van de zussen haar ooit ontmoet. Zal dat nu in dit zevende deel wel gebeuren? 

Het zesde deel van de zussen serie eindigde met de mededeling dat de zakenbehartiger van hun vader de zevende zus misschien heeft gevonden.

De zussen doen alle mogelijke moeite om alle aanwijzingen na te gaan. Hun zoektocht moet snel gebeuren en deze voert hen over de hele wereld. Hoe goed ze ook hun best doen, ze blijken elke keer een stap achter te lopen.

Zal het ze lukken om Merope te vinden?

Ben je benieuwd naar de andere delen uit deze Zeven Zussen serie? Maak je verzameling compleet en kom voorlopig niet meer uit die luie stoel!

4. Style your Life

Bestel hem op:

Heb je tips nodig om je drukke leven goed te organiseren? Dit boek kan je praktische tips geven om je werk, je gezin, me-time, etc. met elkaar te combineren.

Leer hoe je je volle agenda bij kunt houden en welke keuzes je kunt maken op zakelijk gebied. 

En dat is niet alles. Want na een periode in huis gebivakkeerd te hebben, heb je misschien wel zin om met een nieuwe, frisse look voor de dag te komen.

Lees dan over de beauty geheimpjes die de schrijfster prijs geeft en over wat haar stylingsmethodes inhouden. Met dit boek, Style your Life, vind je misschien wel de levensstijl die bij jou past. 

De schrijfster, Lonneke Nooteboom, deelt veel van haar persoonlijke verhalen over het najagen van haar dromen en wat zij zoal in haar drukke leven meemaakt.

Daarbij geeft ze je graag stylingtips en tricks zodat je er misschien mee geholpen wordt om jouw leven wat geordender te krijgen en hoe je leert om de knapste versie van jezelf te kunnen zijn.

5. Max, Mischa & het Tet-offensief

Bestel hem op:

Dit boek heeft de Europese Literatuurprijs ontvangen en is zeker de moeite om te lezen. In het boek wordt het gewone leven beschreven van dag tot dag, maar het is zo boeiend opgeschreven dat het geen moment verveelt.

Het is een grappig, mooi en ontroerend verhaal. Eenzaamheid, liefde, vriendschap komen erin voor en kan zelfs heel herkenbaar zijn. 

De puber Max emigreert naar Amerika. Hij is opgegroeid als kind van communistische ouders en speelde het Tet-offensief na, een gebeurtenis die tijdens de Vietnamoorlog plaatsvond.

Hij heeft moeite om dit leven achter zich te laten. Zodra hij in New York aankomt ziet hij dat iedereen daar zijn vertrouwde omgeving heeft verlaten en vind hij lotgenoten in Mischa en Owen.

Heel wat jaren gaan er voorbij en heel wat plekken in de wereld en gebeurtenissen daarbij passeren de revue. Het is een dik boek van meer dan 1200 bladzijden en toch wil je het zo snel mogelijk uitlezen! 

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten