Hoe maak ik een fotoboek bij Albelli? – Review 2023

Er zijn verschillende mogelijkheden om online een fotoboek te laten maken, een zo een aanbieder is Albelli. Natuurlijk hebben we Albelli ook zelf geprobeerd voor het maken van een fotoboek van onze vakantiereis!

Albelli review
ALBELLI REVIEW

Hier kun je heel eenvoudig een mooi fotoalbum met eventueel tekst maken. Maar hoe maak ik een fotoalbum bij Albelli?

We hebben de stappen eenvoudig voor je op een rijtje gezet, volg hier de stappen hieronder om tot een mooi eindresultaat te komen. 

Een Albelli fotoboek maken – Hoe werkt dat?

 1. De eerste stappen
 2. Fotoboek uitzoeken
 3. Hoe en waar plaats je de foto’s in het boek
 4. De finishing touch
 5. Hoe wil je je fotoboek ontvangen?
 6. Waar kun je terecht met opmerkingen of vragen?

1. De eerste stappen

Er zijn verschillende applicaties zoals Fotofabriek, de Kruidvat App of de Hema App waar je online een fotoboek kunt laten maken.

Het voordeel hiervan is dat je het fotoboek in de winkel of bij je thuis kunt laten afleveren. We hebben al deze geprobeerd en zo ook bij Albelli.

Het is een eenvoudige app waarin je een mooi fotoboek kunt maken en hij biedt veel handige opties die je kunt toepassen. 

Een aantal van onze fotoalbums
Een aantal van onze fotoalbums

Hoe werkt Albelli fotoboek maken?

Allereerst ga je naar de website van Albelli om het proces te beginnen. Wil je de mogelijkheid hebben om het fotoboek op je tablet of mobiele telefoon te bewerken, dan download je de Albelli app heel eenvoudig via de App Store of Google Play. 

Het is heel eenvoudig:

 • Maak de keus of je het fotoboek online gaat maken of dat je het programma download en je zo offline kunt werken
 • Nadat je een indeling hebt bepaald voor in je fotoboek, voeg je zelf de foto’s toe en kun je het fotoboek maken met tekst
 • Ben je klaar? Voordat je hem besteld, check het voorbeeldfotoboek eerst en maak de laatste aanpassingen

Vaak heeft Albelli leuke aanbiedingen, bijvoorbeeld fotoboek 1+1 gratis of geven ze een percentage korting op de bestelling.

Bekijk dus altijd voordat je besteld of Albelli korting geeft of dat ze een andere actie hebben. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief krijg je via de mail altijd de laatste kortingen op diverse fotoproducten die ze aanbieden. 

2. Albelli fotoboek uitzoeken

Voordat je begint met het selecteren en plaatsen van je foto’s, moet je eerst het formaat fotoboek bepalen. Wil je een goedkoop fotoboek maken, dan kies je voor de opties die gratis zijn om zo de prijs lager te houden. 

Wat de prijs ook mag zijn, de volgende vragen komen bij het selecteren van het fotoboek onder andere aan bod:

 • In welk formaat wil je het fotoboek hebben?
 • Wat is mooier: mat of glanzend fotoboek?
 • Hoeveel foto’s kan ik plaatsen in een fotoboek van Albelli?  
 • Kies ik mijn eigen thema of pak ik het thema wat Albelli mij biedt?

Omslag

De omslag van het fotoboek is iets waar je even tijd en aandacht aan moet besteden. Dit moet uitnodigend genoeg zijn om het fotoboek te bekijken, vooral voor iemand die het boekje ziet liggen.

Omslag fotoalbum
Omslag fotoalbum

Een pakkend thema en een mooie omslag maakt iemand nieuwsgierig om het boekje te openen. 

Voor de omslag kun je ook kiezen uit verschillende opties. Kies voor een linnen kaft, een foto op de kaft om het thema duidelijk te laten uitkomen of kies voor een leren kaft.

Thema

Naar aanleiding van het thema kun je bepalen of deze juist groot of juist klein moet worden. Albelli biedt verschillende themaboeken aan om het je een stukje makkelijker te maken.

Denk aan het thema ‘Jaarboeken’ of ‘Reisboeken’. Voor andere thema’s kun je kijken op hun link themaboeken collectie.

Hoogglans fotoboek of mat

Of je nu voor een Albelli hoogglans fotoboek kiest of niet, het resultaat is altijd goed. Maar wil je een extra luxe uitstraling geven aan je boek, dan kies je voor de optie hoogglans.

Het geeft de pagina’s meer contrast, scherpte en kleurdiepte. Dit zorgt voor een professioneel uiterlijk. 

Het thema van het boekje en de kleur van van je foto’s kan bepalen of je ervoor kiest om hoogglans of mat te gebruiken.

Lichte kleuren of zwart-wit foto’s komen beter tot zijn recht bij mat, foto’s met felle kleuren en duidelijke contouren zijn beter met hoogglans. 

3. Hoe en waar plaats je de foto’s in het boek

En dan gaat het echte werk beginnen! Je kunt bij het maken van je fotoboek kiezen voor 2 opties:

 • Maak je fotoboek snel en eenvoudig met de Smart Assistant als je zelf geen idee hebt waar, hoe en welke foto’s je moet gebruiken en plaatsen
 • Of plaats ze zelf in het fotoboek: hoeveel en waar je ze maar wilt

Zodra je de keuzes gemaakt hebt en je bent in je fotoboek aanbeland, dan krijg je dit scherm te zien:

Beginscherm

Er zijn heel veel mogelijkheden om je foto’s neer te zetten. Foto’s kun je ook bewerken zodat ze een andere kleurtoon krijgen.

Je kunt ze zelfs bijsnijden of groter maken zodat je onnodige objecten in je foto niet in je boek hoeft te hebben.

Hoeveel pagina’s kunnen er in het fotoboek?

De hoeveelheid pagina’s die in het boek kunnen, hangt van jezelf af. Je hebt een standaard van 12 dubbele pagina’s en deze kun je gedurende de opmaak vermeerderen.

Pagina’s kun je ook verwisselen met elkaar. De optie tot het toevoegen van extra pagina’s kost wel extra. Het gaat per boek om een paar centen extra waardoor de prijs van je boek hoger uitvalt. 

Het voordeel van Albelli met deze optie is, dat je tussentijds kunt besluiten om een pagina toe te voegen. Bij bijvoorbeeld Kruidvat Fotoboek maken moet je dit van tevoren beslissen.

Doe je dit tussendoor dan heb je niet de mogelijkheid om de pagina’s om te draaien of te verplaatsen. Ondanks dat je ergens anders misschien goedkoop een fotoboek kunt maken, dat weegt niet altijd op tegen de handige opties die je daarbij inlevert.

Hoe deel je de pagina’s in? Hieronder zie je een voorbeeld van een raamwerk waar je uit zou kunnen kiezen:

Raamwerk keuze online fotoboek albelli

Albelli geeft alleen suggesties en als je deze suggestie wilt veranderen, sleep je het raamwerk van jouw keuze naar de pagina waar je de foto’s in wilt plaatsen. Dit kun je per pagina veranderen. 

De achtergrond van je fotopagina kun je ook aanpassen. Geef de achtergrond een andere kleur of gebruik een foto voor op de achtergrond. Het is leuk om hier een beetje mee te spelen zodat je echt je eigen fotoboek maakt. 

Vergeet niet om tussentijds online je foto’s op te slaan zodat je niets verliest, in het geval je online werkt. Als je namelijk je gegevens kwijt bent dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

4. De finishing touch

Dit kan een tijdrovend klusje worden omdat je misschien veel wilt uitproberen of niet weet welke foto waar te plaatsen. Het uiteindelijke eindresultaat maakt die tijd weer helemaal goed.

Heb je je fotoboek af en ben je benieuwd hoe hij eruit gaat zien? Dan klik je als je via de app werkt linksonder op het icoontje ‘Preview’. Zo verschijnt je boek hoe hij gedrukt gaat worden. Sluit de preview en:

 1. breng nog eventuele verbeteringen aan
 2. vervang foto’s die je er toch liever niet in wilt hebben 
 3. of druk op het icoontje ‘Order om je bestelling te plaatsen en af te ronden

5. Hoe wil je het fotoboek ontvangen

Voordat je je boek besteld, kijk nog even goed wat de Albelli acties van dat moment zijn zodat je korting krijgt op je bestelling.

Volg nadien gewoon de instructies van het programma, zowel via de App als online. Zo kun je het boek betalen en laten afleveren via de post.

Hoe lang duurt een bestelling bij Albelli? Misschien dat Albelli een gratis verzending hanteert, zo niet dan kun je zien wat Albelli rekent als verzendkosten nog voordat je tot betaling overgaat.

Check tijdens de bestelling van je Albelli fotoboek de levertijd. Het kan zijn dat het fotoboek de volgende dag al in huis is. Ja, het is mogelijk dat je Albelli fotoboek de volgende dag al afgeleverd wordt.

Is je brievenbus groot genoeg voor het Albelli fotoboek? Of kan het beter op een ander adres afgeleverd worden? 

Als alles goed gegaan is, dan mag je best trots zijn op het eindresultaat van het boek! Tijd voor een volgende vakantie en een nieuw Albelli fotoboek!

Volgende vakantie foto voor Albelli fotoalbum
Volgende Vakantie?

6. Waar kun je terecht met opmerkingen of vragen?

Mocht je het lastig vinden om zo een eerste keer een fotoboek in elkaar te zetten dan kun je altijd de Albelli handleiding raadplegen voor hulp.

Staat je vraag er niet tussen dan kun je met Albelli contact opnemen op verschillende manieren: via de website of via de Albelli Klantenservice. 

Kijk ook eens naar een Albelli review. Deze reviews worden geschreven door klanten die hun ervaringen met anderen willen delen.

Zo krijg je een hoop informatie die je misschien helpt bij het maken van een keus van bepaalde artikelen. Of schrijf zelf een review om jouw ervaring te delen. 

De Albelli Klantenservice staat voor je klaar als je bijvoorbeeld vragen hebt over de Albelli bezorgtijd. Via de website vind je ook veel informatie.

Daar kun je zien welke Albelli acties er op het moment zijn die voor leuke kortingen zorgen. 

Ben je al begonnen met het maken van je fotoboek?

Je hebt zelf de keus bij het maken van een digitaal fotoboek welke applicatie je daarvoor wilt gebruiken.

Albelli heeft wat ons betreft een prettige manier van werken en dat heeft met name te maken met het feit dat je tussentijds pagina’s kunt toevoegen waar je maar wilt.

Daarnaast is het makkelijk om pagina’s om te wisselen tijdens je proces. Bij een aantal andere Apps is deze mogelijkheid heel omslachtig of niet mogelijk.

Wat vinden wij van Albelli fotoboek maken? Albelli fotoboek werkt beter dan Kruidvat of Hema. Je hebt veel meer mogelijkheden en je kunt eenvoudiger pagina’s toevoegen en met elkaar wisselen.

De kwaliteit van het geprinte fotoboek vonden we niet heel goed. Dit kan natuurlijk aan de foto’s liggen die we gebruikt hebben.

Maar een deel van de foto’s zijn gemaakt met een action camera dus moet de kwaliteit van de foto ook zichtbaar zijn in het boek. Fotofabriek.nl steekt daar toch bovenuit en is beter van kwaliteit. 

Hoe kan ik het Albelli fotoboek maken en bewerken?

Je kunt ervoor kiezen om het fotoboek online te maken via Albelli.nl, óf offline door de Albelli App te downloaden. Via je PC, smartphone of tablet kun je je fotoboek klaar maken en bestellen.

Hoe kan ik gebruik maken van de Albelli acties?

Een promotiecode vul je in wanneer je toe bent aan je betaling. In je winkelmandje zie je linksonder een vakje staan waar je je promotiecode in kunt vullen. De korting wordt meteen verrekend. Kortingscodes vindt je regelmatig op https://www.albelli.nl/kortingscode.

Hoe kan ik voor de bestelling van mijn fotoboek betalen?

Je kunt op verschillende manieren betalen, zoals iDeal, Credit Card, etc. Zodra de betaling is ontvangen wordt de bestelling verwerkt.

Hoe krijg ik mijn Albelli fotoboek thuis?

De bestelling wordt via de post verstuurd en kan ik enkele dagen al op de deurmat liggen. Ben je tevreden en je wilt hetzelfde boek nabestellen, dan kan dat eenvoudig door via de orderstatus in je account op ‘Nabestellen’ te klikken. 

Hoeveel bladzijden telt een Albelli fotoboek?

In zowel de grote als kleine fotoboeken kun je tot maximaal 120 pagina’s vullen met foto’s. Het aantal foto’s wat je kunt plaatsen is onbeperkt, maar voor een mooi overzicht is het verstandig verschillende pagina’s te maken.

Wat moet ik doen als ik mijn fotoproject niet meer terug kan vinden?

Je fotoproject wordt in de meeste gevallen opgeslagen als je online werkt. Zorg er dan wel voor dat je een account hebt aangemaakt, anders loop je het risico alles kwijt te raken. Je account wordt namelijk gekoppeld aan het fotoboek. Zodra je online inlogt, komt je project tevoorschijn en kun je verder. Is dit niet het geval dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Albelli.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten