Kamperen bij de boer doe je in de provincie Zeeland

Een van de favoriete vakantiebestemmingen in Nederland is de provincie Zeeland. Dit is een uitgestrekte provincie met veel water, dijken, duinen en leuke authentieke dorpjes. Naast het lekker relaxen in deze rustige omgeving, is er veel te doen voor zowel jong als oud.

Kamperen bij de boer zeeland

Zeeland, een provincie met veel water en veel historie!

Vroeger bestond Zeeland uit een paar geïsoleerde eilanden die inmiddels met het vasteland verbonden zijn. Al deze eilandjes hebben hun eigen dialect en in sommige dorpjes zie je nog wat mensen in klederdracht rondlopen. Vooral als je komt in een periode van speciale activiteiten. Deze provincie is dan ook populair bij toeristen. Wat zijn leuke dingen om te bezichtigen en te doen?

1. Deltawerken

Dit zijn verdedigingssystemen die de provincie beschermt tegen hoogwater. De Oosterscheldekering en de Maeslantkering zijn de meest bekende. Zeker de moeite waard om deze even te bezoeken aangezien deze werken internationaal veel aandacht krijgen.

2. Dorpjes bezoeken

Zeeland telt vele leuke, knusse dorpjes. Een zo een dorpje die je zeker even moet aandoen is het dorp Veere. Vroeger was dit een druk handelsstadje maar nu een gezellig dorpje met leuke winkeltjes en oud-hollandse lekkernijen.

3. Avonturen aan het water

Je moet van water houden als je naar Zeeland komt. Alles is omgeven door water en daardoor zijn er veel dingen te doen op het water. Huur zelf een zeiljacht of ga windsurfen. Je kunt zelfs op de Westerschelde zeehonden spotten! Op getyourguide kun je diverse boottrips van tevoren boeken.

4. Museums bezoeken

Natuurlijk zijn er ook musea te vinden in een provincie met veel historie. Voor kinderen is er bijvoorbeeld het Watersnoodmuseum. Ze leren op een interactieve manier alles te weten over deze ramp die in 1953 heeft plaatsgevonden. Ze zullen leren hoe er nu met de kracht van het water wordt omgegaan en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

5. Winkelen in Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Je vind er mooie gebouwen met historische gevels uit de VOC-periode. Als je mazzel hebt kun je over de gezellige markt lopen. Maar natuurlijk zijn er ook leuke winkels en gezellige terrasjes te vinden die je de dag door helpen komen.

Activiteit boerencamping Zeeland

Dit is slechts een kleine greep uit de vele andere activiteiten die je kunt ondernemen in deze prachtige provincie. Op ticketveiling kun je leuke aanbiedingen en goede deals vinden voor bepaalde bezienswaardigheden in Zeeland.

Kamperen op een boerencamping

Je hebt in deze provincie veel vakantiehuizen staan waar je met je gezin of met een groep vrienden kunt overnachten. Maar heb je ook over de optie nagedacht om op een boerencamping in Zeeland te kamperen? Er zitten namelijk veel voordelen aan.

Je hoeft je namelijk niet te vervelen want er zijn altijd leuke activiteiten te doen op de boerencamping zelf. Dit heeft voornamelijk te maken met dieren die ook op de boerderij wonen. Maar ook de boer en boerin zorgen ervoor dat je op verschillende andere manieren bezig gehouden kunt worden. Dit is natuurlijk allemaal vrijblijvend. 

De ene boerderij is wat groter als de ander. Maar deze manier van kamperen is een geschikte optie voor als je kinderen hebt, zij worden lekker beziggehouden zodat jij in je hangmat een boek kunt lezen bijvoorbeeld. Kijk wat de verschillende boerencampings die aangesloten zijn bij Farmcamps voor jou te bieden hebben zodat je echt een onvergetelijke vakantie zult hebben.

De luxe van het kamperen bij de boer

Slapen doe je in een gehuurde tent. Deze tenten zijn super comfortabel en luxe! Je kunt er namelijk gewoon in staan, slapen doe je in een normaal bed en in elke tent heb je de beschikking over een Lavazza Espressomachine. Sommige luxe tenten hebben de beschikking over een vaatwasmachine, een bad, een douche, warm water en een hooizolder waar kinderen in kunnen spelen én slapen! 

Kijk over welke luxe tenten de boerencamping beschikt en waar ze liggen ten opzichte van de activiteiten die je wilt ondernemen. Je hebt keus uit de volgende tenten: luxe safaritent, luxe lodgetent, luxe barntent, luxe farmtent of een luxe ranchtent.

Je zult zien dat kamperen echt leuk kan zijn en dat je echt een vakantiegevoel eraan overhoudt. Omgeven door natuur en dat in Nederland is echt mogelijk! Check ook de andere provincies de de mogelijkheid bieden om te kamperen bij de boer!

Voor meer informatie bekijk ons artikel “De boerencamping, ontspannen kamperen bij de boer”.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten