Kamperen in Friesland bij de echte Friese boer!

Kamperen bij de boer in Friesland is een goed idee op elk moment van het jaar. Er zijn een aantal lange weekenden die je voor een korte vakantie kunt gebruiken of de zomervakantie.

Kamperen op boerencamping Friesland

Ook de voorjaarsvakantie, herfstvakantie, etc zijn goede momenten om een boerencamping in Friesland op te zoeken. Ben je niet gebonden aan deze vakantiedagen, dan is het helemaal eenvoudig om iets leuks te plannen. Wat ga jij doen in Friesland?

Vakantie in eigen land

Dit jaar gaan we een vakantie plannen in eigen land. Althans, daartoe gaan we je overhalen. Er is veel te doen in dit kleine landje en echt de moeite waard. In de verschillende provincies die Nederland rijk is, zijn er onder andere leuke attractieparken, heidevelden, natuurparken en musea te vinden.

Voor ieder budget kun je iets leuks plannen in eigen land. Voor bijvoorbeeld attractieparken kun je kortingen en acties vinden die een goede korting geven op de prijs.

Wat maakt Friesland zo bijzonder

Friesland is de enige provincie waarin de bewoners een eigen taal spreken en verwar dit niet met een dialect! De echte Friezen houden vast aan de Friese taal en dat maakt de provincie heel bijzonder. Als vakantieganger hoef je geen taallessen te volgen als je je vakantie hier wilt doorbrengen, er wordt ook gewoon Nederlands gesproken.

Boerencamping Friesland

Er zijn heel wat gezellige dorpjes te vinden en heb je een combinatie van weiland en bossen om je heen. Koeien en schapen die grazen in de wei is een veel voorkomend beeld.

Het is een van de minst bebouwde omgevingen in Nederland en het voelt heel ruimtelijk. Daarnaast is er veel water in de vorm van meren, sloten en kanalen. 

Wat is er te doen in de provincie Friesland?

Het hele jaar door is Friesland toegankelijk. In de wintermaanden zijn er wel wat minder activiteiten te doen als in de zomer omdat veel gesloten is gedurende deze maanden. Maar ook dan is een bezoek aan deze provincie niet voor niets! Veel kan op de fiets gedaan worden want er zijn veel leuke fietsroutes te vinden.

  • Zomerperiode

Houdt je van water en wil je graag activiteiten plannen op het water, dan zit je tijdens warme dagen goed in de provincie Friesland. Je kunt een bootje huren om zelf te varen of een van de meren zoals het Tjeukemeer of het Sneekermeer.

Je hebt vast wel van fierljeppen gehoord en dat is een hilarische bezigheid die je best met een groep kunt ondernemen. Over sloten springen met een lange stok en hopen dat je niet in het water terechtkomt maar netjes aan de overkant!

  • Winterperiode

In de wintermaanden kun je de vele sloten en meren op om er te schaatsen. Als het tenminste geen warme winter wordt! Kijk of er een schaatswedstrijd wordt gehouden in Thialf. Is het te koud en te guur om iets buiten te doen, ga dan lekker winkelen in de culturele hoofdstad van Europa: Leeuwarden!

Kamperen in een luxe tent

Er zijn veel Bed & Breakfasts te vinden maar met een gezin is dat wat lastig. Daarom overnacht je op een boerencamping. Kies voor een van de boerderijen die aangesloten zijn bij Farmcamps. Slapen doe je in een tent maar niet zomaar een tent!

Je slaapt met 4 tot 6 personen in een luxe safaritent. Er staan gewone bedden in, je hebt je eigen toilet in de tent, elektriciteit en de beschikking over een Lavazza Espressomachine! Warm douchen doe je in een verwarmd sanitairgebouw. 

Naast de vele activiteiten die je buiten de camping kunt ondernemen, zijn er ook veel dingen te doen op de boerencamping zelf. Naast de vele boerderijdieren die je mag knuffelen, voeren of verzorgen, kun je je eigen avontuur beleven in het avonturenbos op het erf van de boerderij.

Daar kun je met hout een hut bouwen of een kampvuur maken. Ook in de provincie Friesland kun je je dus heerlijk vermaken en kom je bijna tijd tekort als je alles wilt gaan ondernemen.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten