De 8 mooiste en leukste zwembaden van Gelderland

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is om leuke activiteiten te ondernemen in de buitenlucht. En wat is leuker als een lekker dagje zwemmen en relaxen in een van de zwembaden van Gelderland!

Dit is een activiteit die je onderneemt met het hele gezin van jong tot oud. Maar ook zonder kinderen kun je je prima vermaken in een van de leukste zwembaden in de achterhoek. 

zwembaden van Gelderland

Heb je je vakantie geboekt in de buurt van Gelderland en sta je op een van de boerencampings? Dan hebben we hier een lijst voor je met de leukste zwembaden die je kunt vinden in Gelderland. Ga je er alleen even een dagje op uit? Ook dan ben je welkom in een van deze zwembaden. 

ZwembadWaarPrijsOpeningstijdenReview
MarveldGroenlo€ 5,00 ppMa t/m zo: 10.00 – 22.00
MalkanderApeldoorn4 jaar e/o: € 6,75 pp
0 t/m 3 jaar en 85+: gratis
Ma t/m Vrij: 07.00 – 22.00
Zat en Zon: 09.00 – 17.30
De SchaeckTwello18 jaar e/o: € 6,25 pp
4 t/m 17 jaar, 67+: € 5,60 pp 
0 t/m 3 jaar: € 1,60 pp
Check de website
De MeervalWijchen16 jaar e/o: € 5,85 pp
0 t/m 15 jaar en 65+: € 5,45 pp
Check de website
De Vrije SlagBennekom4 jaar e/o: € 6,00 pp
0 t/m 3 jaar: gratis
Ma t/m Vrij: 9.30 – 19.30
Zat en Zon: 9.30 – 18.00
BosbadPutten18 jaar e/o: € 10,25 dagtarief
                   €   7,50 avondtarief
2 t/m 17 jaar: € 8,25 dagtarief
                      € 5,75 avondtarief
0 t/m 1 jaar: gratis
Dagzwemmen 
Ma t/m Zon: 9.00 – 17.00 
Avondzwemmen
Ma t/m Do: 18.00-22.00
Vrij: 18.00 t/m 21.00
De BerkenhorsKootwijkCheck de websiteMa t/m Zon: 12.00 – 20.00
In de DennenVorden18 jaar e/o: € 5,20 pp
3 t/m 17 jaar: € 4,00 pp
0 t/m 3 jaar: gratis
Ma en Do: 13.00-20.00
Di, Wo en Vrij: 07.00 – 20.00
Zat en Zon: 10.00 – 17.30

Tussen een van de acht genoemde zwembaden, zit er vast een tussen waar je gezellig een dagje kunt verblijven. Sommige zijn openluchtzwembaden die maar een gedeelte van de zomer open zijn, terwijl de overdekte baden ook tijdens andere vakanties te bezoeken zijn.

1. Marveld – Subtropisch zwembad

Marveld is een recreatiepark waar je vakantiewoningen kunt huren, een hotelkamer kunt boeken of waar je kunt kamperen. Logeer je niet op dit park, dan kun je wel gewoon zwemmen in het subtropische zwembad. Daarvoor wordt een dagtarief berekend. 

Het subtropische zwembad is nog niet zo lang geleden uitgebreid waardoor er nog veel meer activiteiten te doen zijn in en om het bad. Voor het sportief trekken van baantjes kun je gebruik maken van het overdekte wedstrijdbad.

Daarna kun je even ontspannen in de hot-whirlpool of de sauna. Voor de actievere zwemmers is er meer te beleven. 

De Crazy Cone was al aanwezig in het subtropische zwembad. Recentelijk zijn daar een nieuwe waterglijbaan, een wildwaterbaan, de spacebowl en een spraypark bijgekomen.

Het is inmiddels een groot waterpark geworden waar je met jong en oud je prima kunt vermaken. 

Subtropisch zwembad Marveld

Voor de allerkleinsten is er een peuter- en kleuterbad in het zwembad aanwezig zodat je ze extra goed in de gaten kunt houden. En elke vrijdag wordt er een Friday Night Disco georganiseerd voor alle leeftijden zodat je met muziek en discoverlichting kunt zwemmen. 

2. Malkander – Aquacentrum

Even wat energie kwijt raken doe je in het Aquacentrum Malkander. Dit zwembad heeft zowel binnen- als buitenbaden waardoor je op hete zomerse dagen er ook terecht kunt. Gooi je handdoek neer op de ligweide en genieten maar! 

Dit zwembad beschikt over een supersnelle glijbaan en degene die willen relaxen kunnen gebruik maken van de wellness faciliteiten. Dit is onder andere een whirlpool, stoomcabine én zonnebank. In de vakantieperiodes worden er extra activiteiten georganiseerd waar jong en oud aan mee kunnen doen. 

Banen trekken kan zowel in het wedstrijdbad, het instructiebad en het buitenbad. Daar gelden aparte tijden voor. Voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, geldt de regel dat er een begeleider maximaal 2 kinderen mag begeleiden. 

3. De Schaeck – Warmste zwembad van Gelderland

Dit bad is bedoeld voor jong en oud en beschikt over een binnen- en buitenbad. Het binnenbad heeft een watertemperatuur van 30 graden. Is je dat niet warm genoeg, dan kun je gebruik maken van het stoombad of de whirlpool. Voor iemand met meer energie is er een stroomversnelling en een glijbaan van 35 meter lang. 

Buiten is er een 3-baans glijbaan waar je met meerderen dus gelijk vanaf kunt roetsjen. Er zijn twee baden, een met een maximale diepte van 1.40 m en een duikkuil van 3.50 m diep.

Op de warme dagen is het heerlijk om daar te verblijven want naast nog een waterkanon en een bruisbank, kun je liggen op de zonneweide die beschikt over een speeltuin en vele andere leuke attracties voor jong en oud. 

Ben je het zwemmen even zat, ga dan een balletje overslaan op het beachvolleybalveld of ga een snack halen in De Schaekelbar. Daar kun je allerlei dranken en snacks kopen. En wat ook handig kan zijn, is dat er in dit hele gebouw gratis van de WiFi gebruik kan worden gemaakt. 

https://youtu.be/N4ZCtk2lI8U
Zwembad de Schaeck in Gelderland

Bij dit zwembad is het mogelijk om in zijn geheel of deels het zwembad af te huren. Dit is leuk als je bijvoorbeeld een bedrijfsfeest gepland hebt. Kijk op de website wat daar de mogelijkheden voor zijn.  

4. De Meerval – Veelzijdig subtropisch zwembad

Van jong tot oud kun je terecht bij dit subtropische zwembad De Meerval. Voor iedereen is er wat te doen, op verschillende momenten van de dag. Voor de een is zwemmen een leuke bezigheid, voor de ander is het puur om actief bezig te zijn. 

Er zijn een aantal attracties waar je gebruik van kunt maken. Het grote recreatiebad is verwarmd en bedoeld voor jong en oud. Mocht je van het trekken van baantjes houden, dan is daar het verwarmde wedstrijdbad. 

Voor kinderen en jongvolwassenen is er genoeg te doen! Ga van de lange glijbaan af of maak gebruik van de stroomversnelling. Voor de allerkleinsten is er een kinderbadje en een buitenbadje te vinden in het zwembad. 

Ontspannen kun je hier ook door gebruik te  maken van verschillende faciliteiten. Er is een stoombad, sauna en whirlpool aanwezig. Houdt rekening met de verschillende openingstijden van de verschillende baden in dit complex. Check daarvoor de website om niet voor verrassingen of een dichte deur te staan. 

5. Zwembad de Vrije Slag – Openluchtzwembad 

Ga gezellig een dagje zwemmen in zwembad de Vrije Slag, een openluchtzwembad dat al ruim 50 jaar bestaat. Ze staan bekend als veelzijdig, kleurrijk en gastvrij en daarnaast, niet geheel onbelangrijk, toegankelijk voor invaliden. Ondanks dat het een openluchtzwembad is, is het water verwarmd. 

Ze hebben allerlei faciliteiten wat het zwemmen plezierig maakt en waarbij sport en spel gecombineerd kan worden. Er is een grote glijbaan dat dé favoriete attractie is in het zwembad.

Ga je graag van de duikplank af? Dan is er een springkuil met maar liefst twee duikplanken. Deze duikplanken hebben een hoogte van 1 en 3 meter. Alleen als je een zwemdiploma hebt, mag je in dit bad zwemmen en van de attracties gebruik maken.  Voor peuters is er een speciaal peuterbad. 

Voor iemand die graag even sportief bezig is en graag baantjes trekt dan is dit ook mogelijk. Verenigingen en particulieren kunnen er terecht en hebben de mogelijkheid om het zwembad te huren voor eventuele trainingen of feestjes. Op het terrein is er een kantine gevestigd waar je lekkere versnaperingen kunt krijgen tijdens het zwemmen of wanneer je een evenement of feestje organiseert. 

Zwembad de Vrije Slag

Omdat het een openluchtzwembad is, zijn ze alleen in het zomerseizoen open. Ter afsluiting van het seizoen wordt er iets grappigs georganiseerd. Niet zozeer voor mensen maar voor honden, hondenplons genaamd. Je hond kan dan heerlijk zwemmen in de baden en even afkoelen voordat het bad dicht gaat. 

6. Bosbad Putten – Een tropische zwemoase

Bosbad Putten bestaat al meer dan 70 jaar en is een ideale omgeving voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de winter.

Er zijn vele activiteiten te ondernemen op het terrein van Bosbad zoals kanoën en waterfietsen in de grote vijver die om het buitenbad is aangebracht. In de wintermaanden is de vijver met een beetje geluk dichtgevroren zodat er op geschaatst kan worden. 

Op het buitenterrein is veel te doen. Deze beschikt over een buitenglijbaan en twee duikplanken. Maak gebruik van de ligweide en speeltuin voor de echte zomerse dagen. Het peuterbad buiten is afgezet met hekken zodat de kleintjes niet zomaar naar de diepere baden kunnen lopen. 

Het subtropische zwembad is natuurlijk voor alle seizoenen toegankelijk aangezien deze overdekt is. Zwem door de stroomversnelling of geniet even in het bubbelbad. De glijbaan is een die je niet wilt missen want deze heeft speciale lichteffecten als je door de buis glijdt. Voor de sportievelingen is er een bad beschikbaar waar je baantjes kunt trekken. 

Er sinds kort een wildwaterbaan geplaatst die het wateravontuur compleet maakt. Deze is toegankelijk van binnenuit en zodra je buiten uitkomt, begint daar de stroomversnelling. Voordat de baan ophoudt, kun je ervoor kiezen of je uitkomt in het binnenbad of het buitenbad. De aftakking naar het buitenbad is alleen in de zomermaanden open. 

Waterglijbanen Bosbad Putten

Dit is ook een geschikte locatie om feestjes of schoolreisjes voor kinderen te organiseren of als het gaat om een personeelsfeest, hawaii party of een ander soort feest. Zaterdagavond is de avond waarop dit georganiseerd kan worden. In het Bosbad kun je dan gebruik maken van het zwembad en het restaurant.   

7. Zwembad De Berkenhorst – Ideaal voor gezinnen

Zwembad De Berkenhorst maakt deel uit van vakantiepark De Berkenhorst. Dit overdekte zwembad is toegankelijk voor gasten die op het park verblijven, maar ook voor iedereen die alleen van het zwembad en de faciliteiten gebruik wilt maken. Omdat het een overzichtelijk subtropisch zwemparadijs is, is het een ideale plek voor gezinnen met kinderen. 

Voor de allerkleinsten is er een kleuterbad waar lekker in gespetterd kan worden. Kinderen die al ouder zijn en over een zwemdiploma beschikken kunnen zich mee laten voeren door de stroomversnellingen dat uiteindelijk buiten uitkomt of lekker van de waterglijbaan af roetsjen.

Op het moment dat de kinderen aan het zwemmen zijn en genieten van het water, kun je zelf even genieten van het Turkse stoombad of de hot-whirlpool. Neem daarna plaats aan de bar bij het zwembad waar je tijdens het nuttigen van een versnapering, je kinderen in de gaten kunt houden of ga even relaxen op een van de ligstoelen die bij het zwembad staan. 

8. Zwem- en recreatiebad In de Dennen

Lekker buiten zwemmen doe je in zwembad In de Dennen. Dit is een openluchtzwembad die beschikt over drie baden zodat volwassenen en kinderen van alle leeftijden plezier kunnen beleven. Mindervaliden kunnen zich hier ook goed vermaken want alles is goed bereikbaar en aangepast aan hun behoeften. 

Er is een diep bad dat loopt van een diepte van 1.40 m tot 2.10 en beschikt over een duikplank. Het ondiepe bad loopt van een diepte van 0.20 m tot 1.40 m en beschikt over een glijbaan van 50 meter. Voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben kan er in dit bad gespetterd worden mits ze zwembandjes dragen en tot aan de eerste lijn met figuurtjes blijven. Voor de allerkleinsten is er een kleurrijk peuterbadje die over een aantal waterspuitende beesten beschikt. 

Omdat het een buitenbad is, is er ook een ligweide aanwezig. Daar vindt je zelfs schaduw zodat je niet vol in de zon hoeft te liggen tussen het zwemmen door. Huur een ligbed om echt even lekker te ontspannen. Kinderen kunnen buiten gebruik maken van diverse speeltoestellen. Lunchen doe je aan een van de picknicktafels met parasol die naast een van de baden staan.

Ben je het zwemmen even zat en net te oud om aan de speeltoestellen te hangen dan kun je naar het beachvolleybalveld gaan om daar op het zandspeelveld een wedstrijdje volleybal te spelen. Vergeet ook niet een potje jeu de boules te spelen!

De ballen die hiervoor beschikbaar zijn kun je bij de kassa gratis lenen. Tegen een kleine vergoeding heb je de mogelijkheid om midgetgolf te spelen. Dit is een baan met maar liefst 18 holes dus je bent voorlopig niet uitgespeeld!

https://youtu.be/q1jnmpVcN_o
Zwembad in de Dennen

En om het zwemseizoen af te sluiten wordt ook bij dit zwembad de mogelijkheid geboden om je hond lekker te laten zwemmen in zowel het diepe als ondiepe bad voordat het bad voor het seizoen sluit.

Overnachtingen tijdens de vakantie

Dagjes uit gaan is een leuke manier van vakantievieren in Nederland. Dit kan met of zonder gezin. Naast de dagelijkse activiteiten moet er ook overnacht worden. Met een gezin is het leuk als je op een van de vakantieparken of op een camping in de buurt overnacht. Bekijk onze blog over de leukste boerencampings van Nederland hier. Als je specifiek opzoek bent naar een boerencamping in Gelderland bekijk dit hier.

Zo maak je er een onbezorgde vakantie van aangezien kinderen zich altijd wel vermaken waar ze ook maar zijn en jij gewoon lekker een goed boek kunt lezen in een luie stoel of hangmat. Ben je al op de hoogte van de beste leesboeken van het moment? Kijk voor tips op de beste zomerse leesboeken.

Voor iets meer luxe tijdens het kamperen kun je ervoor kiezen om aan glamping te doen. Op Glampings.com kun je uit verschillende locaties kiezen om in luxe te kamperen. Je slaapt in een ruim opgezette tent die beschikt over allerlei faciliteiten om je verblijf makkelijker te maken. 

Ga je liever voor nog meer luxe? Kies dan voor Dutchen. Deze heeft een aanbod van diverse luxe vakantiewoningen en villa’s in Nederland waar je naast je uitstapjes in de omgeving van extreme luxe kunt genieten. Bijvoorbeeld van een eigen sauna of jacuzzi. Check nu het aanbod.

Er zijn er twee beschikbaar in de achterhoek, namelijk Landgoed de Weldaed in Aalten. Deze heeft twee luxe vakantievilla’s op het terrein staan die zeker de moeite waard zijn als je voor super de luxe gaat!

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten