Hoe maak je het mooiste fotoboek online – én waar?

Gebruik nu kortingscode: ACTS20FB

En krijg 20% korting op je Albelli fotoboek!

Weet je nog? Vroeger? Vakantiefoto’s en andere leuke momenten werden toen nog vastgelegd met een analoge camera. Na de zomervakantie vakantie in Frankrijk of de stedentrip in Istanboel ging je meteen naar de fotospeciaalzaak om al die rolletjes te laten ontwikkelen. Zodra ze na een aantal dagen ontwikkeld waren, hoopte je dat 80% van de gemaakte foto’s goed waren gelukt! De grote stapel losse foto’s wilde je in een fotoboek verwerken zodat je je avonturen met anderen kon delen, zonder dat iedereen met zijn vette vingers aan je losse foto’s zou zitten. 

En daar ging het bijna altijd mis! Hoeveel mensen hebben dit uitgesteld omdat het zo een tijdrovend klusje was. Als het al lukte om een leuk fotoboek in elkaar te zetten, lag de vakantie alweer ver in het verleden en niemand die meer echt geïnteresseerd is in jouw foto’s. Het was dus echt tijd voor verandering.

Oud fotoboek maken

Digitale revolutie

Na verloop van tijd verscheen de digitale camera. Een groot toestel waarop je wel kon zien hoe je de foto maakte en deze kon wissen als hij niet goed was, maar het maken van een fotoboek was nog wel een uitdaging. Foto’s moest je bijna nog altijd uitprinten, al kon dat via je computer door  fotopapier in je printer te plaatsen of je ging nog naar de fotospeciaalzaak. Je kon ervoor kiezen om toch nog een fotoboek te maken of foto’s via de computer te laten zien. Nog niet helemaal ideaal dus. 

We zijn inmiddels alweer ver onze tijd vooruit en de meeste technologieën maken het ons alleen nog maar makkelijker. Want nu maak je met de meest handzame camera’s de mooiste foto’s die je zelf heel eenvoudig kunt afdrukken of laten ontwikkelen bij de vele online fotozaken. Deze sturen ze naar je woonadres dus je hoeft er niet meer de deur voor uit. Er zijn ook ontzettend veel apps waar je uit kunt kiezen om ze via je tablet of smartphone met anderen te delen of te laten zien.

Momenten om te delen

Maar wat als je nog steeds graag een handzaam fotoboek wilt hebben? Voor veel mensen is het een soort van hobby geworden. Deze maak je ook heel eenvoudig online met de mooiste en leukste foto’s die jij gemaakt hebt. Maar welk fotoboek is dan het beste?  Er zijn heel wat applicaties waar jij je fotoboek zelf kunt ontwerpen, het verschil zit hem dan in prijs en kwaliteit. Zelf kiezen wij voor Albelli, waar je heel eenvoudig een mooi fotoboek met eventueel tekst kunt maken. Laten we samen eens kijken hoe dit alles in zijn werk gaat!

1. De eerste stappen

Je verloving, de trouwdag, de geboorte van je kind. Allemaal herinneringen die je niet voor jezelf wilt houden maar wilt delen met anderen. En dan hebben we het nog niet over al de prachtige reizen die je hebt gemaakt! Dit wil je gewoon verwerken tot een fotoboek zodat je vrienden er niet alleen van kunnen genieten, maar ook zelf kun je af en toe even je favoriete momenten in het leven herbeleven. 

Er zijn verschillende applicaties zoals de Kruidvat App of de Hema App waar je online een fotoboek kunt laten maken. Het voordeel hiervan is dat je het fotoboek in de winkel of bij je thuis kunt laten afleveren. Maar zoals gezegd, kiezen wij graag voor Albelli. Het is een eenvoudige app waarin je een mooi fotoboek kunt maken en hij biedt veel meer opties die je kunt toepassen.

Gebruik nu de kortingscode: ACTS20FB

En krijg 20% korting op je Albelli fotoboek!

Hoe werkt Albelli fotoboek maken?

Allereerst ga je naar de website van Albelli om het proces te beginnen. Wil je de mogelijkheid hebben om het fotoboek op je tablet of mobiele telefoon te bewerken, dan download je de Albelli app heel eenvoudig via de App Store of Google Play. 

Het is heel eenvoudig:

 • Maak de keus of je het fotoboek online gaat maken of dat je het programma download en je zo offline kunt werken
 • Nadat je een indeling hebt bepaald voor in je fotoboek, voeg je zelf de foto’s toe en kun je het fotoboek maken met tekst
 • Ben je klaar? Voordat je hem besteld, check het voorbeeldfotoboek eerst en maak de laatste aanpassingen

Vaak heeft Albelli leuke aanbiedingen, bijvoorbeeld fotoboek 1+1 gratis of geven ze een percentage korting op de bestelling. Bekijk dus altijd voordat je besteld of Albelli korting geeft of dat ze een andere actie hebben.

2. Fotoboek uitzoeken

Er zijn bij het maken van het fotoboek wel heel wat opties waar je uit kunt kiezen. Wil je een goedkoop fotoboek maken, dan kies je voor de opties die gratis zijn om zo de prijs lager te houden. Wat de prijs ook mag zijn, de volgende vragen komen bij het selecteren van het fotoboek onder andere aan bod:

 1. In welk formaat wil je het fotoboek hebben?
 2. Moet de omslag van het fotoboek mat of glanzend zijn?
 3. Uit hoeveel pagina’s moet mijn boek bestaan?  
 4. Kies ik mijn eigen thema of pak ik het thema wat Albelli mij biedt?

Omslag

Een van de belangrijkste blikvangers van je boek is de omslag van je fotoboek. Heb je een pakkend thema en mooie omslag, dan wekt dit hoge verwachtingen bij degene die je boek door wilt bladeren. Daarin zijn ook verschillende opties. Kies voor een linnen kaft, een foto op de kaft om het thema duidelijk te laten uitkomen of kies voor een leren kaft.

Fotoboek maken omslag

Thema

Naar aanleiding van het thema kun je bepalen of deze juist groot of juist klein moet worden. Albelli biedt verschillende themaboeken aan om het je een stukje makkelijker te maken. Denk aan het thema ‘Jaarboeken’ of ‘Reisboeken’. Voor andere thema’s kun je kijken op hun link themaboeken collectie.

Hoogglans fotoboek of niet

Of je nu voor een Albelli hoogglans fotoboek kiest of niet, het resultaat is altijd goed. Maar wil je een extra luxe uitstraling geven aan je boek, dan kies je voor de optie hoogglans. Het geeft je foto’s naast die luxe uitstraling ook meer contrast, scherpte en kleurdiepte zodat het er meteen professioneler uitziet. Het thema van je foto’s kan de doorslag geven om hoogglans of mat te gebruiken.

3. Hoe en waar plaats je de foto’s in het boek

En dan gaat het echte werk beginnen! Je kunt bij het maken van je fotoboek kiezen voor 2 opties:

 • Maak je fotoboek snel en eenvoudig met de Smart Assistant als je zelf geen idee hebt waar, hoe en welke foto’s je moet gebruiken en plaatsen
 • Of plaats ze zelf in het fotoboek: hoe, hoeveel en waar je ze maar wilt

Zodra je de keuzes gemaakt hebt en je bent in je fotoboek aanbeland, dan krijg je dit scherm te zien:

Fotoboek maken albelli opties

Er zijn heel veel mogelijkheden om je foto’s neer te zetten. Foto’s kun je ook bewerken zodat ze een andere kleurtoon krijgen. Je kunt ze zelfs bijsnijden of groter maken zodat je onnodige objecten in je foto niet in je boek hoeft te hebben.

De pagina’s indelen zoals jij wilt

Hieronder zie je een voorbeeld van een raamwerk waar je uit zou kunnen kiezen:

Pagina indeling fotoboek maken

Albelli geeft alleen suggesties en als je deze suggestie wilt veranderen, sleep je het raamwerk van jouw keuze naar de pagina waar je de foto’s in wilt plaatsen. Dit kun je per pagina veranderen. 

De achtergrond van je fotopagina kun je ook aanpassen. Geef de achtergrond een andere kleur of gebruik een foto voor op de achtergrond. Het is leuk om hier een beetje mee te spelen zodat je echt je eigen fotoboek maakt. 

Vergeet niet om tussentijds online je foto’s op te slaan zodat je niets verliest, in het geval je online werkt. Als je namelijk je gegevens kwijt bent dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

Extra pagina’s

Weet ook dat je extra pagina’s toe kunt voegen of de pagina’s zelfs kunt omdraaien met een andere pagina. De optie tot het toevoegen van extra pagina’s kost wel extra. Het gaat per boek om een paar centen extra waardoor de prijs van je boek hoger uitvalt. 

Het voordeel van Albelli met deze optie is, dat je tussentijds kunt besluiten om een pagina toe te voegen. Bij bijvoorbeeld Kruidvat Fotoboek maken moet je dit van tevoren beslissen. Doe je dit tussendoor dan heb je niet de mogelijkheid om de pagina’s om te draaien of te verplaatsen. Ondanks dat je ergens anders misschien goedkoop een fotoboek kunt maken, dat weegt niet altijd op tegen de handige opties die je daarbij inlevert.

4. De finishing touch

Dit kan een tijdrovend klusje worden omdat je misschien veel wilt uitproberen of niet weet welke foto waar te kiezen. Het uiteindelijke eindresultaat maakt die tijd weer helemaal goed.

Heb je je fotoboek af en ben je benieuwd hoe hij eruit gaat zien? Dan klik je als je via de app werkt linksonder op het icoontje ‘Preview’. Zo verschijnt je boek hoe hij gedrukt gaat worden. Sluit de preview en:

 1. breng nog eventuele verbeteringen aan
 2. vervang foto’s die je er toch liever niet in wilt hebben 
 3. of druk op het icoontje ‘Order om je bestelling te plaatsen en af te ronden
Albelli order fotoboek

5. Waar je op moet letten bij de bestelling van je fotoboek

Voordat je je boek besteld, kijk nog even goed wat de Albelli acties van dat moment zijn zodat je korting krijgt op je bestelling. Volg nadien gewoon de instructies van het programma, zowel via de App als online. Zo kun je het boek betalen en laten afleveren via de post.

Misschien dat Albelli een gratis verzending hanteert, zo niet dan kun je zien wat Albelli rekent als verzendkosten nog voordat je tot betaling overgaat. Check tijdens de bestelling van je Albelli fotoboek de levertijd. Het kan zijn dat het fotoboek de volgende dag in huis is. 

Is je brievenbus groot genoeg voor het Albelli fotoboek? Of kan het beter op een ander adres afgeleverd worden? 

Als alles goed gegaan is, dan mag je best trots zijn op het eindresultaat van het boek! Tijd voor een volgende vakantie en een nieuw Albelli fotoboek!

6. Waar kun je terecht met opmerkingen of vragen?

Mocht je het lastig vinden om zo een eerste keer een fotoboek in elkaar te zetten dan kun je altijd de Albelli handleiding raadplegen voor hulp. Staat je vraag er niet tussen dan kun je met Albelli contact opnemen op verschillende manieren: via de website of via de Albelli Klantenservice

Kijk ook eens naar een Albelli review. Deze reviews worden geschreven door klanten die hun ervaringen met anderen willen delen. Zo krijg je een hoop informatie die je misschien helpt bij het maken van een keus van bepaalde artikelen. Of schrijf zelf een review om jouw ervaring te delen. 

De Albelli Klantenservice staat voor je klaar als je bijvoorbeeld vragen hebt over de Albelli bezorgtijd. Via de website vind je ook veel informatie. Daar kun je zien welke Albelli acties er op het moment zijn die voor leuke kortingen zorgen. 

Ben je al begonnen?

We zijn erg benieuwd wat je van deze aanbevolen website vindt waarin je een leuk fotoboek kunt maken van je belevenissen. Wij zijn er inmiddels een beetje verslaafd aan geraakt omdat het een leuke manier is om je belevenissen te herbeleven en om deze met anderen te delen.

Het begin kan wat lastig zijn en dan met name welke foto’s je wel of niet in het boek gaat zetten. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Het eerste boek is altijd een goede test van wat je er volgende keer wel of niet in zou zetten. En hoe meer boeken je maakt, hoe meer je kunt variëren. De fotoboeken van verschillende reizen of momenten hoeven niet op elkaar te lijken. 

Je hebt zelf de keus bij het maken van een digitaal fotoboek welke applicatie je daarvoor wilt gebruiken. Albelli is wat ons betreft een van de betere en dat heeft met name te maken met de kwaliteit en dat je tussentijds pagina’s kunt toevoegen waar je maar wilt. Daarnaast is het makkelijk om pagina’s om te draaien tijdens je proces. Bij een aantal andere Apps is deze mogelijkheid heel omslachtig.

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een opmerking achter door deze onderaan de pagina te plaatsen.

FAQ

Wat gebeurd er met mijn fotoboek bestelling?

   • Nadat je je bestelling geplaatst hebt kun je de status en verzending volgen via de orderstatus in je aangemaakte account. Je ontvangt ook een automatische bevestiging via de e-mail zodat je op de hoogte blijft. 

Hoe kan ik het Albelli fotoboek maken en bewerken?

  • Je kunt ervoor kiezen om het fotoboek online te maken via Albelli.nl, óf offline door de Albelli App te downloaden. Via je PC, smartphone of tablet kun je je fotoboek klaar maken en bestellen. 

Hoe kan ik gebruik maken van de Albelli acties?

  • Een promotiecode vul je in wanneer je toe bent aan je betaling. In je winkelmandje zie je linksonder een vakje staan waar je je promotiecode in kunt vullen. De korting wordt meteen verrekend. Helaas maar 1 per bestelling.
  •  Kortingscodes vindt je regelmatig op https://www.albelli.nl/kortingscode. Meldt je ook aan voor de Albelli Nieuwsbrief voor leuke aanbiedingen. 

Hoe kan ik voor de bestelling van mijn fotoboek betalen?

   • Je kunt op verschillende manieren betalen, zoals iDeal, Credit Card, etc. Zodra de betaling is ontvangen wordt de bestelling verwerkt. 
   • De bestelling wordt via de post verstuurd en kan ik enkele dagen al op de deurmat liggen. Ben je tevreden en je wilt hetzelfde boek nabestellen, dan kan dat eenvoudig door via de orderstatus in je account op ‘Nabestellen’ te klikken. 

Wordt mijn fotoboek ergens bewaard?

  • Je fotoboek wordt bewaard op het door jouw aangemaakte account. Deze kun je bekijken en als je deze online zet, ook delen met anderen. Wil je je opgeslagen project wissen, dan kan heel eenvoudig door de stappen te volgen die online of offline worden vermeld. Je persoonsgegevens worden beschermd.

Sim&Leo

Wij zijn S&L. We houden van reizen, backpacken en het maken van lange wandelingen om te ontstressen. De afgelopen jaren hebben we al heel wat landen gezien en prachtige tochten gemaakt. We willen graag onze geweldige ervaringen met je delen. Daarnaast onderzoeken we de laatste tips en trends voor de wandelaars en geven we je tips over de beste gear die je kunt krijgen in Nederland.

Recente Berichten